Skip to main content

Πρόταση συγχώνευσης με την Kraft απέρριψε η Unilever

Πρόταση συγχώνευσης με την Kraft Heinz Co. φέρεται να απέρριψε η Unilever N.V., σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση της πρώτης.

Συγκεκριμένα, όπως γνωστοποιεί η Kraft, «το προηγούμενο διάστημα υπεβλήθη πρόταση συγχώνευσης των δύο ομίλων, προκειμένου να προκύψει μία ηγέτιδα εταιρεία, με στόχο τη βιώσιμη ανάπτυξη της κερδοφορίας και την επέκταση των επιχειρηματικών δραστηριοτήτων».

Η Uniliver είναι η τέταρτη μεγαλύτερη εταιρεία καταναλωτικών αγαθών στον κόσμο, με κεφαλαιοποίηση άνω των 112 δισ. στερλινών και ετήσια έσοδα, ύψους 52,7 δισ. ευρώ.

«Παρότι η πρόταση απερρίφθη, εμείς προσδοκούμε να εργαστούμε για να φθάσουμε σε μία νέα συμφωνία, για τους όρους της συναλλαγής» προστίθεται στη σχετική ανακοίνωση.

Μία ενδεχόμενη συμφωνία μεταξύ των δύο εταιρειών, θα καθιστούσε το deal ένα από τα μεγαλύτερα όλων των εποχών.

Σε κάθε περίπτωση βέβαια, η Kraft, στην οποία μέτοχος είναι και ο επενδυτής Γουόρεν Μπάφετ, ξεκαθαρίζει ότι «δεν είναι βέβαιο ότι θα υπάρξει και νέα επίσημη πρόταση προς τη Unilever».

Στον απόηχο των αποκαλύψεων, η μετοχή της Kraft ενισχύεται στην προ-αγορά της Wall Street κατά 4% και της Unilever κατά 8,50%.

naftemporiki.gr