Στόχος της κυπριακής κυβέρνησης είναι να υπάρξει νέα έξοδος στις διεθνείς αγορές για άντληση κεφαλαίων εντός του 2015, δήλωσε σήμερα ο υπουργός Οικονομικών της χώρας Χάρης Γεωργιάδης.
Ο κ. Γεωργιάδης εξέφρασε ικανοποίηση για την χθεσινή έγκριση του κρατικού προϋπολογισμού από τη Βουλή, εκτιμώντας ότι με αυτό τον τρόπο μπορεί να συνεχισθεί η προσπάθεια μεταρρύθμισης και εξυγίανσης της οικονομίας. Επεσήμανε, πάντως, ότι η κυπριακή οικονομία εξακολουθεί να αντιμετωπίζει δυσκολίες και προκλήσεις.
Προσανατολισμός της κυβέρνησης, ανέφερε ο κ. Γεωργιάδης, είναι να δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις για μείωση των φορολογικών βαρών, που επιβλήθηκαν.
Σχολιάζοντας, τέλος, την επιστροφή της μετοχής της Τράπεζας Κύπρου στα Χρηματιστήρια Κύπρου και Αθηνών, ο Κύπριος ΥΠΟΙΚ ανέφερε ότι αποτελεί ένα ακόμα βήμα για επιστροφή σε συνθήκες πλήρους ομαλότητας και εξέφρασε την εκτίμηση ότι μεσοπρόθεσμα οι τιμές των τραπεζικών τίτλων θα αποτυπώσουν τη βελτίωση, η οποία καταγράφεται στην κυπριακή οικονομία.
Για να εμφανίζονται περισσότερα άρθρα της Ναυτεμπορικής στις αναζητήσεις σας εύκολα και γρήγορα, πρέπει να προσθέσετε το site στις προτιμώμενες πηγές σας. Μπορείτε να το κάνετε πηγαίνοντας εδώ.












