Skip to main content

S&P: Κοντά σε συμφωνία εξαγοράς της IHS Markit αντί του ποσού των 44 δισ. δολαρίων

Πολύ κοντά σε συμφωνία για την εξαγορά της εταιρείας ερευνών IHS Markit, βρίσκεται ο οίκος Standard & Poor’s, μια συμφωνία το οικονομικό ύψος της οποίας αναμένεται να φθάσει στα 44 δισ. δολαρίων και θα δημιουργήσει έναν κολοσσό στην ανταγωνιστική αγορά χρηματοοικονομικών πληροφοριών, όπως αναφέρει δημοσίευμα της εφημερίδας, Wall Street Journal, το οποίο επικαλείται πηγή με γνώση επί του θέματος.

Οι δύο εταιρείες δεν ανταποκρίθηκαν σε ερώτηση του Reuters, για να σχολιάσουν.

Αν η συμφωνία κλείσει σε αυτό το ποσό, θα είναι η μεγαλύτερη συμφωνία για το 2020.

Η S&P Global είναι γνωστή για την αξιολόγηση της πιστοληπτικής ικανότητας χωρών και εταιρειών, καθώς και για την παροχή δεδομένων για τις κεφαλαιαγορές και για τα εμπορεύματα παγκοσμίως. Κατέστη αυτόνομη επιχείρηση το 2011, όταν η τότε μητρική της McGraw-Hill την διαχώρισε από τον εκπαιδευτικό της βραχίονα.

Η IHS Markit ιδρύθηκε το 2016 όταν η IHS, της οποίας οι δραστηριότητες κυμαίνονται από δεδομένα σχετικά με την αυτοκινητοβιομηχανία και την τεχνολογία μέχρι τα μακροοικονομικά στοιχεία, αγόρασε τη Markit το 2016 για περίπου 6 δισ. δολάρια. Η Markit, που ιδρύθηκε από την πρώην διαχειριστή πιστώσεων Λανς Ούγκλα, παρέχει μια σειρά δεδομένων τιμολόγησης και αναφοράς για τα χρηματοοικονομικά περιουσιακά στοιχεία και παράγωγα.

Η IHS έχει χρηματιστηριακή αξία περί των 36,9 δισ. δολαρίων με βάση το κλείσιμο της μετοχής την την Παρασκευή, σύμφωνα με τους υπολογισμούς του Reuters, με την τιμή της να έχει ενισχυθεί σχεδόν 22% μέχρι στιγμής φέτος.

Η συμφωνία είναι πιθανό να ελεγχθεί ενδελεχώς από τις ρυθμιστικές αρχές ανταγωνισμού, καθώς η αγορά χρηματοοικονομικών πληροφοριών συρρικνώνεται όλο και περισσότερο.

Το Χρηματιστήριο του Λονδίνου (LSE) βρίσκεται στο τελικό στάδιο για την απόκτηση της εταιρείας δεδομένων Refinitiv αντί του ποσού των 27 δισ. δολαρίων, η οποία βρίσκεται σε μια μακρά διαδικασία αναθεώρησης από την Επιτροπή Ανταγωνισμού της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Πηγή: Reuters, WSJ