Skip to main content

Διορθωτικά κινείται το ευρώ

Προσθέστε την «Ν» ως προτιμώμενη πηγή στο Google

Διορθωτικά κινείται σήμερα το ευρώ έναντι του δολαρίου, με τους επενδυτές να επαναπροσδιορίζουν τις θέσεις τους καθώς έχει ενταθεί η φημολογία ότι η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) θα αποφασίσει να προχωρήσει σε πρόγραμμα αγοράς κρατικών ομολόγων.

Ειδικότερα, στις 12:58, το ευρώ κινείται με απώλειες 0,36% στα 1,2419 δολάρια, ενώ νωρίς το πρωί ενισχύθηκε έως και τα 1,2474 δολάρια.

Σύμφωνα με δημοσκόπηση του πρακτορείου Bloomberg, πάνω από το 90% των οικονομολόγων εκτιμά ότι η ΕΚΤ θα αρχίσει αγορά κρατικών ομολόγων μεγάλης κλίμακας το 2015, έναντι ποσοστού 57% τον προηγούμενο μήνα. Ωστόσο, το 96% των συμμετεχόντων στη δημοσκόπηση εκτιμά ότι κάποια από τα μέλη του εκτελεστικού συμβουλίου θα αντιταχθούν στη λήψη νέων μέτρων.

Προτιμώμενη πηγή στην Google

Για να εμφανίζονται περισσότερα άρθρα της Ναυτεμπορικής στις αναζητήσεις σας εύκολα και γρήγορα, πρέπει να προσθέσετε το site στις προτιμώμενες πηγές σας. Μπορείτε να το κάνετε πηγαίνοντας εδώ.