Στην ανάγκη υλοποίησης των απαιτούμενων μεταρρυθμίσεων εστίασε ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, προσερχόμενος στη σημερινή συνεδρίαση του Eurogroup, στις Βρυξέλλες.
«Αυτό που είναι σημαντικό για την Ελλάδα είναι να εφαρμοστούν οι μεταρρυθμίσεις» τόνισε και υπογράμμισε πως η χώρα θα πρέπει να καταστεί ανταγωνιστική και να ανακτήσει την εμπιστοσύνη των αγορών.
Ερωτηθείς για τις εξελίξεις στην Ιταλία, εμφανίστηκε αισιόδοξος πως η χώρα θα λύσει τα προβλήματά της, ενώ ξεκαθάρισε ότι «δεν υπάρχει κάποια ευρωπαϊκή κρίση». Σε κάθε περίπτωση πάντως, κατέστησε σαφές ότι «πρέπει να είμαστε προσεκτικοί».
Ο Γερμανός υπουργός υποστήριξε ότι «η Ιταλία θα πρέπει να συνεχίσει τις οικονομικές μεταρρυθμίσεις που ξεκίνησε ο Ματέο Ρέντσι» και συμπλήρωσε πως «είναι πολύ σημαντικό, η Ιταλία να αποκτήσει μία λειτουργική κυβέρνηση».
«Οι επενδυτές θα πρέπει να είναι “χαλαροί” καθώς το δημοψήφισμα αφορούσε ένα εσωτερικό ζήτημα» κατέληξε.
naftemporiki.gr
Για να εμφανίζονται περισσότερα άρθρα της Ναυτεμπορικής στις αναζητήσεις σας εύκολα και γρήγορα, πρέπει να προσθέσετε το site στις προτιμώμενες πηγές σας. Μπορείτε να το κάνετε πηγαίνοντας εδώ.












