Skip to main content

EKT: Θετικό και για την Ευρωζώνη το αποτέλεσμα των βρετανικών εκλογών

Ως θετικά -τουλάχιστον βραχυπρόθεσμα- χαρακτήρισε τα αποτελέσματα των βρετανικών εκλογών ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Λούις Ντε Γκίντος, σημειώνοντας ότι η ετυμηγορία της κάλπης αίρει την αβεβαιότητα όσον αφορά τη διαδικασία εξόδου της Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ενωση. 

Παράλληλα, ο κ. ντε Γκίντος σημείωσε ότι η οικονομία της Ευρωζώνης εμφανίζει ενδείξεις σταθεροποίησης, καθώς το σενάριο ενός άτακτου Brexit ή ενός εμπορικού πολέμου μεταξύ Κίνας και ΗΠΑ δεν έχουν υλοποιηθεί. 

«Τα αποτελέσματα των εκλογών στη Μεγάλη Βρετανία είναι θετικά διότι εξαλείφουν την αβεβαιότητα βραχυπρόθεσμα», δήλωσε ο ντε Γκίντος σε οικονομική εκδήλωση στη Μαδρίτη. «Γνωρίζουμε πολύ καλά ότι στις 31 Ιανουαρίου το Ηνωμένο Βασίλειο θα αποχωρήσει από την Ένωση – αυτό είναι καλό σε ό,τι αφορά την αβεβαιότητα, αλλά παράλληλα σηματοδοτεί μια νέα περίοδο, μια περίοδο που δεν θα είναι εύκολη».

«Δεν θα είναι εύκολη διότι θα πρέπει να γίνει εκ νέου διαπραγμάτευση των εμπορικών κανόνων», δήλωσε ο ντε Γκίντος.

Ο ντε Γκίντος δήλωσε επίσης ότι η επιβράδυνση στην Ευρωζώνη έφθασε στο κατώτατο σημείο της εν μέσω ενδείξεων για σταθεροποίηση στην οικονομία της Ε.Ε.

naftemporiki.gr