Skip to main content

Ιαπωνία: Τα 190 δισ. δολάρια αναμένεται να υπερβεί ο 3ος επιπλέον προϋπολογισμός

Ο τρίτος επιπλέον προϋπολογισμός της Ιαπωνίας είναι πιθανό να υπερβεί τα 20 τρισ. γιεν (190 δισ. δολάρια), όπως αναφέρει σήμερα Τρίτη η εφημερίδα Sankei, προσθέτοντας ότι η κυβέρνηση θα οριστικοποιήσει το μέγεθος των μέτρων στήριξης στις αρχές Δεκεμβρίου.

Ο επικεφαλής του συμβουλίου πολιτικής του κυβερνώντος Φιλελεύθερου Δημοκρατικού Κόμματος (LDP), Χακουμπούν Σιμομούρα, δήλωσε νωρίτερα αυτό το μήνα ότι ο τρίτος συμπληρωματικός προϋπολογισμός, που στοχεύει στην αναζωογόνηση της οικονομίας που πλήττεται από τον κορωνοϊό, μπορεί να είναι μεγαλύτερος από 15 τρισεκατομμύρια γιεν, ενώ οι βουλευτές του κόμματος ζητούν αυτός να ξεπεράσει τα 40 τρισ. γιεν.

Ο πρωθυπουργός Γιοσιχίντε Σούγκα έχει δώσει εντολή στο υπουργικό συμβούλιο να καταρτίσει το πακέτο στήριξης έως τις 27 Νοεμβρίου, για να αυξήσει την παραγωγικότητα μέσω της ψηφιοποίησης και να μειώσει τις εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου.

Η Ιαπωνία έχει ήδη ανακοινώσει 2,2 τρισ. δολάρια σε δύο πακέτα στήριξης για να αντιμετωπίσει στην πανδημία του κορωνοϊού, συμπεριλαμβανομένων πληρωμών σε μετρητά σε νοικοκυριά και σε δάνεια μικρών επιχειρήσεων.

Πηγή: Reuters