Skip to main content

Χρηματιστήρια: Πάρτι σε Wall Street και Ευρώπη

Κλίμα ευφορίας στα χρηματιστήρια και στις δύο πλευρές του Ατλαντικού μετά την ανακοίνωση καλύτερων του αναμενομένου στοιχείων για την απασχόληση στις ΗΠΑ, ενισχύοντας τις προοπτικές της αμερικανικής οικονομίας. Κέρδη πάνω από 1% για τον Dow Jones και τον S&P 500 στη Νέα Υόρκη, θετικά πρόσημα και στην Ευρώπη.

Στη Wall Street, οι αμερικανικές μετοχές κινήθηκαν ανοδικά για τρίτη διαδοχική συνεδρίαση, μετά τα στοιχεία για τη δημιουγία 266.000 νέων θέσεων εργασίας στις ΗΠΑ τον Νοέμβριο -τις περισσότερες από τον Ιανουάριο και διαψεύδοντας ευχάριστα τους αναλυτές που ανέμεναν τη δημιουργία 187.000 θέσεων. Τα στοιχεία απογείωσαν τις μετοχές, με τον S&P 500 να οδεύει στο δυναμικότερο ράλι των οκτών τελευταίων εβδομάδων.

Οι μετοχές βρήκαν στήριγμα και στα θετικά μηνύματα στο «μέτωπο» του εμπορικού πολέμου, μετά τις πληροφορίες ότι η Κίνα εξετάζει το ενδεχόμενο να εξαιρέσει αμερικανικό χοιρινό και σόγια από τους δασμούς.

Χαμόγελα και στην Ευρώπη, με τον πανευρωπαϊκό STOXX 600 να κλείνει με άνοδο 1,2%. Κέρδη πάνω από 1% και για τους βασικιούς δείκτες σε Φραγκφούρτη, Παρίσι και Λονδίνο, ενώ στο Mιλάνο, o FTSE MIB ενισχύθηκε 0,93%.

Στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος βρέθηκε η μετοχή της Swiss Re, κάνοντας ράλι 3%, μετά την ανακοίνωση ότι πωλεί τη βρετανική θυγατρική της στην Phoenix Group Holdings, σε μια συμφωνία 3,2 δισ. στερλινών(4,1 δισ. δολάρια).

naftemporiki.gr