Skip to main content

Πρόσκληση στο Λευκό Οίκο για τις γερμανικές αυτοκινητοβιομηχανίες

Σε μία μεταστροφή της έως τώρα στάσης της η κυβέρνηση του Ντόναλντ Τραμπ εξετάζει το ενδεχόμενο να προσκαλέσει τους επικεφαλής των τριών μεγάλων αυτοκινητοβιομηχανιών της Γερμανίας στο Λευκό Οίκο για συνομιλίες. Ο Αμερικανός πρόεδρος έχει εξαπολύσει επανειλημμένα πυρά κατά των γερμανικών και άλλων ξένων αυτοκινητοβιομηχανιών και έχει απειλήσει με την επιβολή δασμών στις εισαγωγές όλων των αυτοκινήτων σε αμερικανικό έδαφος. 

Η ιδέα για απευθείας συνομιλίες με τις αυτοκινητοβιομηχανίες είναι αποτελεσμα της απογοήτευσης της Ουάσιγκτον για τους πολύ αργούς ρυθμούς και την απουσία προόδου στις διαπραγματεύσεις με τις αρμόδιες αρχές της Ευρωπαϊκής Ένωσης, όπως εξηγούσαν στη Wall Street Journal καλά πληροφορημένες πηγές. 

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές οι διευθύνοντες σύμβουλοι των Volkswagen, BMW και Daimler ενδέχεται μέσα στις επόμενες ημέρες να συναντηθούν με τον οικονομικό σύμβουλο, Λάρι Κάντλοου, τον υπουργό Εμπορίου, Γουίλμπουρ Ρος και τον Εκπρόσωπο Εμπορίου των ΗΠΑ, Ρόμπερτ Λάιτχαϊζερ. 

Οι γερμανικές αυτοκινητοβιομηχανίες θα επιχειρήσουν να πείσουν την αμερικανική κυβέρνηση για την πολύτιμη προσφορά τους στην αμερικανική οικονομία. Ο αριθμός των οχημάτων, που έχουν κατασκευάσει σε αμερικανικό έδαφος έχει τετραπλασιαστεί σε σχέση με το 2009 στα 804.200 οχήματα το 2017 ή το 7,4% της συνολικής παραγωγής των ΗΠΑ.

naftemporiki.gr με πληροφορίες από WSJ