Skip to main content

Yψηλές πτήσεις και 20,5 εκατομμύρια αφίξεις στα αεροδρόμια της χώρας στο δεκάμηνο

Προσθέστε την «Ν» ως προτιμώμενη πηγή στο Google

Περίπου 20,5 εκατομμύρια διεθνείς αεροπορικές αφίξεις είχαμε την περίοδο Ιανουαρίου-Οκτωβρίου στα αεροδρόμια της χώρας. Πρόκειται για αύξηση κατά 687.000 ταξιδιώτες ή 3,5%. 

Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσιάζει το INSETE τον Ιανουάριο καταγράφηκε αύξηση +10,4%/+35 χιλ. η οποία συνεχίστηκε το Φεβρουάριο με εντονότερο ρυθμό +17,8%/+54 χιλ. ενώ τον Μάρτιο καταγράφεται για πρώτη φορά μείωση το 2019, κατά -0,2%/-1 χιλ. διεθνείς αεροπορικές αφίξεις. Το δεύτερο τρίμηνο του 2019, ξεκίνησε με αύξηση καθώς τον Απρίλιο καταγράφηκε αύξηση +18,7%/+194 χιλ. ενώ τον Μάιο καταγράφηκε μείωση -0,2%/-4 χιλ..

Οι διεθνείς αεροπορικές αφίξεις ήταν αυξημένες τον Ιούνιο και τον Ιούλιο +2,0%/+63 χιλ. και +1,4%/+55 χιλ. αντίστοιχα. Τον Αύγουστο καταγράφηκε αύξηση +4,4%/+160 χιλ. και τον Σεπτέμβριο +1,3%/+39 χιλ.. Τέλος, τον Οκτώβριο η αύξηση συνεχίστηκε με επιταχυνόμενο ρυθμό +5,7%/+91 χιλ. επιβάτες.

Η Αθήνα, την εξεταζόμενη περίοδο, καταγράφει αύξηση +11,6%/+593 χιλ., η Θεσσαλονίκη αύξηση +7,5%/+145 χιλ. και τα περιφερειακά αεροδρόμια +0,6%/+94 χιλ. αφίξεις. Μεικτή ήταν η εικόνα των αναλυόμενων γεωγραφικών ενοτήτων. 

Αύξηση καταγράφεται στα Δωδεκάνησα +0,4%/+15 χιλ., όπου η μεγαλύτερη ποσοστιαία αύξηση καταγράφεται στην Κάρπαθο κατά +8,5%/+8 χιλ. ακολουθεί η Ρόδος με +5,5%/+11 χιλ. και η Κως +0,1%/+1 χιλ. επιβάτες Αντίθετα στην Κρήτη καταγράφεται μείωση -1,9%/-86 χιλ., που οφείλεται πρωτίστως στο αεροδρόμιο του Ηρακλείου (-64 χιλ./-1,9%) και δευτερευόντως στο αεροδρόμιο των Χανίων (-22 χιλ./-1,9%).

Πτώση καταγράφεται και στα Ιόνια Νησιά κατά -0,4% /-11 χιλ. επιβάτες. Η μείωση αυτή οφείλεται μόνο στο αεροδρόμιο της Κέρκυρας -3,0%/-45 χιλ. καθώς τα υπόλοιπα αεροδρόμια παρουσιάζουν αύξηση: Άκτιο +7,2%/+20 χιλ., Ζάκυνθος +1,1%/+9 χιλ. και Κεφαλονιά +1,4%/+5 χιλ. επιβάτες. Η μεγαλύτερη αύξηση καταγράφεται στην γεωγραφική ενότητα των Κυκλάδων κατά +6,2%/+58 χιλ. επιβάτες.

Μεγαλύτερη είναι η αύξηση στην Μύκονο κατά +45 χιλ./+10,4% και μικρότερη στην Σαντορίνη κατά +13 χιλ./+2,6%.

Τέλος, στην Πελοπόννησο καταγράφεται αύξηση +9,5%/+20 χιλ. επιβάτες που οφείλεται εξ’ ολοκλήρου στο αεροδρόμιο της Καλαμάτας +27 χιλ. /+21,4% καθώς στο αεροδρόμιο του Άραξου σημειώνεται μείωση -6 χιλ./-7,0%.

naftemporiki.gr 

Προτιμώμενη πηγή στην Google

Για να εμφανίζονται περισσότερα άρθρα της Ναυτεμπορικής στις αναζητήσεις σας εύκολα και γρήγορα, πρέπει να προσθέσετε το site στις προτιμώμενες πηγές σας. Μπορείτε να το κάνετε πηγαίνοντας εδώ.