Skip to main content

Ασία: Σε ιστορικό υψηλό ρεκόρ οι μετοχές στην Ινδία, σε υψηλό 29 ετών στην Ιαπωνία

Η επικράτηση του Τζο Μπάιντεν και η πιο μετριοπαθής προσέγγιση που αναμένεται να υιοθετήσει σε σχέση με τους εμπορικούς εταίρους των ΗΠΑ, έδωσε παράγγελμα για ένα μαζικό κύμα αγορών μετοχών από τους επενδυτές στην Ασία, εκτοξεύοντας τους χρηματιστηριακούς δείκτες.

Το χρηματιστήριο της Ινδίας κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης σημείωσε ιστορικό υψηλό, με τον ιαπωνικό Nikkei, όπως και την Παρασκευή να κλείνει σε υψηλό 29 ετών.

Οι επενδυτές, οι οποίοι είχαν αναστείλει τις αγορές λόγω της πολιτικής αβεβαιότητας στις ΗΠΑ, έσπευσαν να τοποθετηθούν σήμερα στις μετοχές, καθώς επικεντρώνονται στη διάθεση του Τζο Μπάιντεν να επεκτείνει τα δημοσιονομικά κίνητρα και τα μέτρα για τη μείωση της εξάπλωσης του κορωνοϊού.

Το χρηματιστήριο του Τόκιο έκλεισε με άνοδο  2,12% στις 24.839,84 μονάδες, το υψηλότερο κλείσιμο από το Νοέμβριο του 1991, καταγράφοντας κέρδη 8,1% κατά τις τελευταίες 5 συνεδριάσεις.

Σε υψηλό σχεδόν 5 ετών έκλεισε ο δείκτης των blue chips CSI300 στο χρηματιστήριο της Σανγκάης, μετά το άλμα των κινεζικών εξαγωγών 11,4% τον Οκτώβριο.

Πηγή: Reuters