Skip to main content

Kίνα- Ταϊλάνδη: Συνεργασία UnionPay με την Τράπεζα της Μπανγκόκ στις ψηφιακές πληρωμές

Ο κινεζικός γίγαντας πληρωμών μέσω καρτών UnionPay ανακοίνωσε χθες, τη συνεργασία του με τη μεγαλύτερη τράπεζα της Ταϊλάνδης, για τη διασύνδεση του συστήματος πληρωμών με κώδικες QR στο ψηφιακό δίκτυο τραπεζικών συναλλαγών με κινητά τηλέφωνα, αλλά και του ψηφιακού πορτοφολιού e-wallet, BeWallet, της Τράπεζας της Μπανγκόκ.

Η εφαρμογή που ανέπτυξε η τράπεζα της Μπανγκόνγκ είναι ένα από τα ψηφιακά εργαλεία που χρησιμοποιούνται πιο συχνά για πληρωμές μέσω κινητών τηλεφώνων στην Ταϊλάνδη και κατέχει την τρίτη θέση στην αναφερόμενη χώρα, αναφορικά με τη συχνότητα της χρήσης της.

Οι πελάτες της τράπεζας, μπορούν τώρα να χρησιμοποιήσουν τις κάρτες της UnionPay που έχει εκδώσει η Τράπεζα της Μπανγκόκ στην υπηρεσία της εφαρμογής ή να ανοίξουν έναν ψηφιακό λογαριασμό της UnionPay, για να κάνουν πληρωμές μέσω του συστήματος με κώδικες QR της UnionPay σε 45 χώρες και περιοχές.

Η νέα υπηρεσία αναμένεται ότι θα εξυπηρετήσει περαιτέρω τις ψηφιακές πληρωμές για τους χρήστες καρτών στην Τράπεζα της Μπανγκόκ.

Η κινεζική UnionPay έχει κερδίσει τη διεύρυνση του δικτύου των υπηρεσιών της σε διεθνές επίπεδο στη διάρκεια των πρόσφατων ετών, σε περίπου 180 χώρες και περιοχές παγκοσμίως.

Παράλληλα, έχει εκδώσει περισσότερες από 160 εκατομμύρια κάρτες στην ηπειρωτική Κίνα, καλύπτοντας όλες της χώρες του Συνδέσμου Κρατών της Νοτιοανατολικής Ασίας (ASEAN).

Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Xinhua