Skip to main content

Allianz: Άλμα 24% στα κέρδη τριμήνου και επιβεβαίωση των ετήσιων στόχων

Άνοδο μεγαλύτερη του 1%  παρουσιάζει σήμερα η μετοχή της Allianz στο Χρηματιστήριο της Φραγκφούρτης, καθώς ο γερμανικός ασφαλιστικός κολοσσός εμφάνισε δυναμικές επιδόσεις το τρίτο τρίμηνο και επιβεβαίωσε τους στόχους του για τα ετήσια αποτελέσματα. 

Τα εσωτερικά έσοδα, προσαρμοσμένα σε διακυμάνσεις της συναλλαγματικής ισοτιμίας, αυξήθηκαν 9,8%, ενώ τα συνολικά έσοδα ανήλθαν στα 30,5 δισ. ευρώ αυξημένα κατά 7,9% σε σχέση με το αντίστοιχο περσινό διάστημα. Τα λειτουργικά κέρδη με άνοδο 20,6% έφτασαν στα 3 δισ. ευρώ, κυρίως χάρη στις χαμηλότερες απαιτήσεις για ζημιές από φυσικές καταστροφές. 

Τα καθαρά κέρδη αποδιδώμενα στους μετόχους με άνοδο 24% έφτασαν στα 1,936 δισ. ευρώ, υπερβαίνοντας τις προβλέψεις των αναλυτών σε πρόσφατη δημοσκόπηση του Reuters, που είχαν ορίσει τον πήχυ στα 1,877 δισ. ευρώ και έναντι καθαρών κερδών 1,566 δισ. ευρώ ένα χρόνο νωρίτερα. 

Την ικανοποίησή του για τα αποτελέσματα εξέφρασε ο διευθύνων σύμβουλος Όλιβερ Μπέτε, υπογραμμίζοντας: «Είμαστε πολύ βέβαιοι ότι θα πετύχουμε τους στόχους για το έτους». Αυτοί προβλέπουν λειτουργικά κέρδη της τάξης των 11,1 δισ. ευρώ. 

naftemporiki.gr