Skip to main content

Γερμανία: Η βιομηχανία ενισχύει την παραγωγή παρά τους περιορισμούς στην προσφορά

Η γερμανική παραγωγή  αυξήθηκε για πρώτη φορά σε τέσσερις μήνες, υποδεικνύοντας ότι ο κλάδος της παραγωγής της χώρας δύναται να αντιμετωπίσει τα προβλήματα συμφόρησης που «κολλάνε» την παγκόσμια εφοδιαστική αλυσίδα έχοντας παρεμποδίσει την παραγωγή για μεγάλο μέρος του έτους.

Η Ομοσπονδιακή Στατιστική Υπηρεσία ανακοίνωσε την Τρίτη ότι η βιομηχανική παραγωγή αυξήθηκε 1 % τον Ιούλιο σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα, τερματίζοντας μια πτωτική πορεία της παραγωγής που διήρκησε τρεις μήνες.

Να σημειωθεί, ωστόσο, ότι η παραγωγή παρέμεινε 5,5% κάτω από τα επίπεδα πριν από την πανδημία του Φεβρουαρίου 2020.

Καθώς η παγκόσμια οικονομία ανακάμπτει από την υγειονομική κρίση του Covid-19, οι επιχειρήσεις αντιμετωπίζουν μια εφοδιαστική κρίση που έχει διαταράξει τις προμήθειες βασικών εισροών, απειλεί την οικονομική ανάκαμψη μετά την πανδημία και ενισχύει τον πληθωρισμό, σχολιάζουν οι Financial Times.

Η καλύτερη από την αναμενόμενη αύξηση της παραγωγής για τη γερμανική βιομηχανία την Τρίτη ήρθε μια μέρα μετά τη δημοσίευση παρόμοιων αισιόδοξων αριθμών για παραγγελίες στον κλάδο, οι οποίες αυξήθηκαν κατά 3,4 % φθάνοντας σε υψηλό ρεκόρ τον Ιούλιο, ενισχυμένες από τις μεγάλες ξένες παραγγελίες πλοίων.

Το Ινστιτούτο Ifo στο Μόναχο δήλωσε ότι η τελευταία του έρευνα στη γερμανική βιομηχανία διαπίστωσε ότι οι προσδοκίες παραγωγής αυξήθηκαν τον Αύγουστο σε πολύ πάνω από τον μακροπρόθεσμο μέσο όρο.

«Οι εταιρείες ελπίζουν ότι τα σημεία συμφόρησης για τα ενδιάμεσα προϊόντα θα μειωθούν σιγά -σιγά τους επόμενους μήνες», δήλωσε ο Κλάους Γουόλραμπε, επικεφαλής των ερευνών στο Ifo.

naftemporiki.gr