Skip to main content

Αισιόδοξος για την ανακεφαλαιοποίηση ο Γ. Δραγασάκης

H ανακεφαλαιοποίηση των τεσσάρων ελληνικών τραπεζών θα είναι επιτυχής, εκτίμησε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Γιάννης Δραγασάκης, κατά τη διάρκεια συνάντησής του με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο.

Μάλιστα, ο κ. Δραγασάκης τόνισε ότι το νομοσχέδιο για τους όρους της ανακεφαλαιοποίησης θα έχει ψηφιστεί από την ελληνική Βουλή έως την Κυριακή.

«Όλα προμηνύουν ότι θα έχουμε μία επιτυχή έκβαση της διαδικασίας» τόνισε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και επανέλαβε ότι «αναμένουμε τα τελικά αποτελέσματα από την ΕΚΤ το Σάββατο, ώστε έως την Κυριακή να  έχει ψηφιστεί το νομοσχέδιο».

Σημειώνεται ότι το Σάββατο το πρωί, η ΕΚΤ θα ανακοινώσει τα αποτελέσματα των stress tests, βάσει των οποίων θα καθοριστούν οι κεφαλαιακές ανάγκες των τραπεζών. 

«Μέχρι τώρα το ελληνικό δημόσιο έχει συνεισφέρει με πάρα πολλούς πόρους στη διάσωση των τραπεζών και επομένως, αυτή η ανακεφαλαιοποίηση θέλουμε να είναι η τελευταία» διαμήνυσε ο κ. Δραγασάκης και πρόσθεσε ότι «ο λόγος που απέτυχαν οι προηγούμενες ανακεφαλαιοποιήσεις ήταν ότι δεν συνοδεύτηκαν από τη ρύθμιση των κόκκινων δανείων, το οποίο αποτελεί το μεγάλο βαρίδι, τη μαύρη τρύπα».

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης δεσμεύτηκε επομένως, ότι αμέσως μετά την ανακεφαλαιοποίηση θα προχωρήσει η ρύθμιση για τα κόκκινα δάνεια και η προστασία της πρώτης κατοικίας. 

Πρ. Παυλόπουλος: Να αναγνωριστούν οι θυσίες των Ελλήνων

Να αναγνωριστούν οι θυσίες του ελληνικού λαού ζήτησε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος με αφορμή τη σημερινή συνεδρίαση του EuroWorking Group.

Ο κ. Παυλόπουλος  κατέστησε αναγκαία την αναγνώριση των θυσιών του ελληνικού λαού, προκειμένου η χώρα να μείνει στην Ε.Ε. και την Ευρωζώνη.

Παράλληλα, κάλεσε τις πολιτικές δυνάμεις να επιδείξουν την πρέπουσα υπευθυνότητα, ώστε να απαιτήσουν αυτό που πραγματικά ανήκει στη χώρα.

Πηγή: ΑΜΠΕ, Reuters