Skip to main content

Οι βασικοί σταθμοί της οικονομίας, στο επίκεντρο της συνάντησης του Γ. Σταθάκη με τον Ολλανδό υπουργό Οικονομικών

Οι βασικοί σταθμοί της ελληνικής οικονομίας την επόμενη περίοδο βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης του υπουργού Οικονομίας, Γιώργου Σταθάκη με τον υπουργό Οικονομικών Υποθέσεων της Ολλανδίας, Χενκ Καμπ.

Μεταξύ άλλων, οι δύο πολιτικοί άνδρες εξέτασαν την ανάγκη ολοκλήρωσης της πρώτης αξιολόγησης, την κεφαλαιακή ενίσχυση των τραπεζών, την έναρξη της συζήτησης για το χρέος και το νέο αναπτυξιακό υπόδειγμα της χώρας.

Επί τάπητος τέθηκαν και οι πρωτοβουλίες της Ολλανδίας το επόμενο εξάμηνο, όπου και θα ασκήσει την προεδρία του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου.

Στη συνάντηση συμφωνήθηκε να υπάρξει στενή συνεργασία στην προώθηση των τεχνολογιών πληροφορικής και επικοινωνίας (ICT) και τη διασύνδεση της έρευνας με την ανάπτυξη προϊόντων, καθώς και στη θεσμική οργάνωση του κλάδου της οικονομίας διαμοιρασμού (sharing economy), όπου η ολλανδική προεδρία θέλει να προωθήσει την ανάπτυξη κοινοτικού κανονιστικού πλαισίου.

Οι δύο πλευρές συμφώνησαν, τέλος, στην αναγκαιότητα στήριξης των μικρομεσαίων επιχειρήσεων στο περιβάλλον της ενιαίας ευρωπαϊκής αγοράς.