Skip to main content

Θετική εκκίνηση για τη Wall Street

Προσθέστε την «Ν» ως προτιμώμενη πηγή στο Google

Με κέρδη ξεκίνησε και σήμερα η Wall Street, με τους δείκτες να λαμβάνουν ώθηση αφενός από τα αποτελέσματα του τεχνολογικού κλάδου για το τρίτο τρίμηνο του έτους και αφετέρου από την απόφαση της Κεντρικής Τράπεζας της Κίνας να μειώσει το βασικό της επιτόκιο.

Ειδικότερα, στις 16:40, ο δείκτης Dow Jones ενισχύεται κατά 0,67% στις 17.606,21 μονάδες, ο τεχνολογικός δείκτης Nasdaq σημειώνει άνοδο 1,69% στις 5.003,16 μονάδες και ο δείκτης S&P 500 κινείται ανοδικά κατά 0,89% στις 2.070,78 μονάδες.

Στο ταμπλό, κέρδη άνω του 8,9% καταγράφουν οι μετοχές της Amazon.com, της Microsoft και της μητρικής της Google, Alphabet, μετά τα καλύτερα του αναμενομένου στοιχεία που ανακοίνωσαν το τρίτο τρίμηνο του έτους.

Στον αντίποδα, η Pandora υποχωρεί κατά 39%, καθώς ανακοίνωσε ζημίες 85,9 εκατ. δολαρίων το τρίτο τρίμηνο του έτους, ενώ τα έσοδα αυξήθηκαν κατά 30% στα 311,6 εκατ. δολάρια.

Νωρίτερα, έγινε γνωστό ότι η κεντρική τράπεζα της Κίνας (PBC) ανακοίνωσε πως το βασικό επιτόκιο δανεισμού ενός έτους μειώνεται από αύριο, Σάββατο στο 4,35% από 4,6%. Επίσης, το επιτόκιο καταθέσεων ενός έτους θα μειωθεί στο 1,5% από 1,75%.

Προτιμώμενη πηγή στην Google

Για να εμφανίζονται περισσότερα άρθρα της Ναυτεμπορικής στις αναζητήσεις σας εύκολα και γρήγορα, πρέπει να προσθέσετε το site στις προτιμώμενες πηγές σας. Μπορείτε να το κάνετε πηγαίνοντας εδώ.