Skip to main content

Ανάκληση 1 εκατ. καινούριων μοντέλων Mercedes – Benz λόγω κινδύνου ανάφλεξης

Προσθέστε την «Ν» ως προτιμώμενη πηγή στο Google

Στην ανάκληση 1 εκατ. καινούριων μοντέλων Mercedes – Benz που κυκλοφορούν σε όλον τον κόσμο λόγω του κινδύνου ανάφλεξης θα προχωρήσει η αυτοκινητοβιομηχανία Daimler AG, καθώς μέχρι σήμερα έχουν αναφερθεί 51 πυρκαγιές στα οχήματα αυτά.

Η γερμανική εταιρεία διευκρίνισε ότι κανείς δεν σκοτώθηκε ή τραυματίστηκε εξαιτίας του προβλήματος αυτού. Η ανάκληση θα ξεκινήσει από τις ΗΠΑ τον Ιούλιο, όταν θα είναι διαθέσιμα τα ανταλλακτικά.

Από το 1 εκατομμύριο οχήματα που θα ανακληθούν, τα 307.629 κυκλοφορούν στις ΗΠΑ, τη μία από τις τρεις μεγαλύτερες αγορές για τις Mercedes-Benz. Οι άλλες δύο είναι η Κίνα και η Γερμανία. Από τις 51 πυρκαγιές, οι 30 αναφέρθηκαν στις ΗΠΑ, όπως ανέφερε ένας εκπρόσωπος της Daimler AG.

Η ανάκληση αφορά μόνο τα καινούρια μοντέλα, περιλαμβανομένων και αυτών του 2017.

Οι ιδιοκτήτες Mercedes-Benz στις ΗΠΑ θα αρχίσουν να ενημερώνονται στα τέλη Μαρτίου. Η εταιρεία δεν ανέφερε πότε θα ενημερωθούν οι καταναλωτές στις άλλες χώρες όπου κυκλοφορούν τα οχήματα αυτά.

Πηγή: ΑΜΠΕ, Reuters

Προτιμώμενη πηγή στην Google

Για να εμφανίζονται περισσότερα άρθρα της Ναυτεμπορικής στις αναζητήσεις σας εύκολα και γρήγορα, πρέπει να προσθέσετε το site στις προτιμώμενες πηγές σας. Μπορείτε να το κάνετε πηγαίνοντας εδώ.