Skip to main content

Ζ. Κωνσταντοπούλου: Πώς είχε επιβάλει τον διαγραφέντα Χουρδάκη από «τελευταίο», πρώτο

(ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ EUROKNISSI)

Δεν παραδίδει την έδρα του ο βουλευτής που εκδιώχθηκε από την ΚΟ του κόμματος

Την απόφασή του να μην παραδώσει την βουλευτική του έδρα, παρά τις αντίθετες αιτιάσεις της Ζωής Κωνσταντοπούλου, εξέφρασε ο -ανεξάρτητος πλέον- βουλευτής Μιχάλης Χουρδάκης, τον οποίον η Πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας, εκδίωξε από την Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματος, με σχετική επιστολή της στον Πρόεδρο της Βουλής.

Ο κ. Χουρδάκης σε ανακοίνωσή του αναφέρει: Πληροφορήθηκα την επιθυμία της επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Πλεύσης Ελευθερίας να με θέσει εκτός. Στη μέχρι σήμερα μικρή κοινοβουλευτική θητεία μου θεωρώ ότι έχω ανταποκριθεί στην επιλογή των περίπου 170.000 ψηφοφόρων της – δημοκρατικά λειτουργούσας – Πλεύσης Ελευθερίας που θέλησαν την παρουσία της στη Βουλή».

Και καταλήγει: «Θα συνεχίσω με την ίδια ένταση και υπευθυνότητα την άσκηση των κοινοβουλευτικών μου καθηκόντων».

Να σημειωθεί ότι, ο Μιχάλης Χουρδάκης, είναι βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης, που στις εθνικές εκλογές του Μαΐου, είχε βγει 5ος. Ωστόσο, με απόφαση της Ζωής Κωνσταντοπούλου, στις εκλογές του Ιουνίου, οι οποίες πραγματοποιήθηκαν χωρίς σταυροδοσία, τοποθετήθηκε πρώτος και εξελέγη. Για την «παραβίαση» της λίστας ξεσηκώθηκαν σφοδρές αντιδράσεις και αποχωρήσεις από την Πλεύση, από βουλευτές που είχαν εκλεγεί και ξαφνικά βρέθηκαν εκτός»

Σημειώνεται, ότι και η Αρετή Παπαϊωάννου, μητέρα του Μιχάλη Χουρδάκη συμμετέχει στην κοινοβουλευτική ομάδα. Πρόκειται για την βουλευτή Β’ Θεσσαλονίκης, για την οποία η Ζωή Κωνσταντοπούλου είχε ακολουθήσει την ίδια τακτική, καθώς είχε βγει δεύτερη σε σταυρούς, αλλά με προεδρική εντολή πήρε τη θέση της Νικολέττας Μπουραζάνη, η οποία μπήκε στην τελευταία θέση και αποχώρησε.