Skip to main content

Η Equal Society φιλοξενεί τον συγγραφέα Τάκη Κατσαμπάνη στη δομή «Ανθρώπων Γεύματα»

Η Equal Society και οι Εκδόσεις ΕΞΑΡΧΕΙΑ προσκαλούν όλους όσους αγαπούν το καλό βιβλίο και έχουν έντονο αίσθημα κοινωνικής προσφοράς, στη «Δομή Ανθρώπων Γεύματα» (Αλικαρνασσού 49, Κολωνός) την Τρίτη 28 Νοεμβρίου στις 18.30 το απόγευμα για μια ξεχωριστή παρουσίαση του βιβλίου «Walkabout – Προσδοκία ενός ξεκινήματος» του Τάκη Κατσαμπάνη. Το δημιούργημα θα παρουσιαστεί εγκαινιάζοντας τον κύκλο πολιτισμού της δομής «Ανθρώπων Γεύματα» της Equal Society με τον τίτλο «Τροφή Τέχνης».

Το διήγημα πραγματεύεται μια ιστορία των καιρών μας. Ένας άνθρωπος που ταξιδεύει μακριά σε άγνωστα μονοπάτια, μάχεται με τον ίδιο του τον εαυτό, διεκδικεί το αύριο, αγωνίζεται, προσαρμόζεται και αναζητά μια νησίδα προσωπικής δικαίωσης. «Ο ιερός τόπος κάθε ανθρώπου είναι εκεί όπου μπορείς να βρεις τον εαυτό σου ξανά και ξανά» είχε αναφέρει κάποτε ο Joseph Campbell και θαρρείς πως το βιβλίο «Walkabout – Προσδοκία ενός ξεκινήματος» του Τάκη Κατσαμπάνη που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις ΕΞΑΡΧΕΙΑ περιγράφει αυτήν ακριβώς την αέναη εσωτερική αναζήτηση.

Ο αφηγητής, στροβιλιζόμενος σ’ ένα τζετ λαγκ που προεκτείνεται στο διηνεκές, θα παρασυρθεί σ’ ένα αέναο walkabout, μια περιπλάνηση στην εσωτερική του γεωγραφία, γεμάτη από άγνωστα τοπόσημα και μυστικές, αόρατες πόλεις. Με το τραύμα της γλώσσας πάντα ανοιχτό, ο ήρωας του βιβλίου παγώνει, αγωνίζεται, κουράζεται, ελπίζει και συνεχώς μεταμορφώνεται, μένοντας πάντα ο ίδιος.

Η πρότυπη κοινωνική δομή «Ανθρώπων Γεύματα» της Equal Society, στον Κολωνό, μετατρέπεται για ακόμη μια φορά σε χώρο πολιτισμού. Κάθε ημέρα στηρίζει 200 συμπολίτες μας που βιώνουν το φάσμα της αστεγίας και του κοινωνικού αποκλεισμού. Κάθε ημέρα όμως η δομή αυτή αναζητά και τρόπους προκειμένου να ξεφεύγει από τα στενά όρια της καθημερινότητας και  με όχημα την Τέχνη να γκρεμίσει τα σύνορα της προκατάληψης και να ευαισθητοποιήσει τον κοινωνικό ιστό. Ο πολιτισμός άλλωστε αποτελεί αναμφίβολα ένα από τα κορυφαία μέσα ενδυνάμωσης και κοινωνικοποίησης.

Παρουσίαση βιβλίου «Walkabout – Προσδοκία ενός ξεκινήματος» του Τάκη Κατσαμπάνη που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις ΕΞΑΡΧΕΙΑ

Τόπος: Δομή «Ανθρώπων Γεύματα», Equal Society,  οδός Αλικαρνασσού 49, Κολωνός

Ημερομηνία & ώρα: Τρίτη 28 Νοεμβρίου, 18.30 το απόγευμα

Δηλώσεις Συμμετοχής : 211.70.51.841