Skip to main content

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΔΡΑΣΗΣ: Σύνδεση με την Παγκόσμια Καμπάνια του ΟΗΕ για τους Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης

Αυτόν το Σεπτέμβριο ενώνουμε τη φωνή μας με εκατομμύρια οργανισμούς και πολίτες από 193 χώρες και δραστηριοποιούμαστε για τη δημιουργία ενός καλύτερου κόσμου!

Τα Ηνωμένα Έθνη καλούν σε συστράτευση όλους μας ώστε να θέσουμε τους  Παγκόσμιους Στόχους στην καρδιά όλων των πλάνων ανάκαμψης.

Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΔΡΑΣΗΣ, μέρος της παγκόσμιας εβδομάδας κινητοποίησης του ΟΗΕ,  είναι επικεντρωμένη στη γενικότερη αφύπνιση για τους Παγκόσμιους Στόχους και για την αντιμετώπιση της πανδημίας, αναδεικνύοντας τη σημασία της στη διατήρηση της ζωής και της ευημερίας. Το QualityNet σε συνεργασία με Θεσμικούς, Επιχειρηματικούς και Κοινωνικούς Φορείς ανταποκρίνεται στα μηνύματα και θεσμοθετεί την ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΔΡΑΣΗΣ για τους στόχους in action SDGs Week” που  θα υλοποιηθεί από 19 έως 26 Σεπτεμβρίου. Καλεί σε συνεργασία και συμμετοχή ΟΛΟΥΣ για τα θέματα που αντιμετωπίζουμε ως ανθρωπότητα και ως χώρα. Απευθύνεται σε φορείς, επιχειρήσεις, τοπική αυτοδιοίκηση, ακαδημαϊκή κοινότητα, κοινωνία πολιτών, σχολική κοινότητα, ενεργούς πολίτες.

Το 2020, αποτελεί μια κρίσιμη χρονιά που ο κόσμος όπως τον ξέραμε έχει έρθει τα «πάνω-κάτω», οι Παγκόσμιοι Στόχοι φαντάζουν πιο επίκαιροι από ποτέ. Ειδικότερα φέτος, για πρώτη φορά μετά από δεκαετίες, ο κόσμος έχει έναν κοινό στόχο. Έναν στόχο που μας αγγίζει όλους, που αφορά την υγεία μας, τις συνθήκες διαβίωσής μας, την ελευθερία και την ανάπτυξη μας. Και όλοι μαζί πρέπει να έχουμε ένα καθολικό σχέδιο για μια δίκαιη και βιώσιμη ανάκαμψη από την πανδημία: τους Παγκόσμιους Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης οι οποίοι μπορούν να αποτελέσουν ένα θετικό πλαίσιο ανάκαμψης για τη δημιουργία ενός βιώσιμου μέλλοντος, μιας βιώσιμης Οικονομίας-Κοινωνίας!

Καλούμαστε όλοι να γίνουμε ΠΡΕΣΒΕΥΤΕΣ των Παγκόσμιων Στόχων, επικοινωνώντας τα μηνύματα της καμπάνιας, φτιάχνοντας τα δικά μας μηνύματα, κάνοντας αναρτήσεις & δημιουργώντας σλόγκαν διαδικτυακές συνομιλίες, υιοθετώντας τους Στόχους στην καθημερινότητα μας ώστε να γίνουν πράξη για τον άνθρωπο και τον πλανήτη!

Λάβετε μέρος και γίνετε κρίκος μιας παγκόσμιας αλυσίδας αναρτώντας το δικό σας μήνυμα με χρήση των hagstags # inactionsdgsweek, #ACT4SDGS #GLOBALGOALS

Kαταγράψτε τις δράσεις που κάνετε ή θα κάνετε για να στηρίξετε ένα βιώσιμο μέλλον στην www.inactionsdgsweek.gr

Δείτε τις δράσεις για Ενεργούς Πολίτες στην https://inactionforabetterworld.com/sdgs-week-2020-energos-politis/ και Υπεύθυνους Οργανισμούς στην https://inactionforabetterworld.com/sdgs-week-2020-ypeythinos-organismos/

Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΔΡΑΣΗΣ είναι η αφετηρία ενός ετήσιου προγράμματος δράσεων και πρωτοβουλιών και αποτελεί μέρος της Πρωτοβουλίας in action for a better world ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΜΕ ΕΝΑΝ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΚΟΣΜΟ, που βραβεύθηκε στα European Sustainability Awards 2019. Έχει τεθεί υπό την αιγίδα του αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδας και αναπτύσσεται σε συνεργασία με το Περιφερειακό Κέντρο Πληροφόρησης του ΟΗΕ και  υποστηρίζεται από πλήθος Φορέων που λειτουργούν ως στρατηγικοί συνεργάτες της πρωτοβουλίας . Περισσότερες πληροφορίες στο www.inactionsdgsweek.gr

Πληροφορίες για το QualityNet Foundation

Το QualityΝet Foundation (QNF) αποτελεί έναν εξειδικευμένο Οργανισμό για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη, μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, που από το 1997 δραστηριοποιείται στην Ελλάδα, με στόχο την υποστήριξη ενός Βιώσιμου μέλλοντος, μέσω της δημιουργίας μιας Βιώσιμης Οικονομίας-Κοινωνίας που αναπτύσσεται με περιβαλλοντική ευαισθησία και κοινωνική συνοχή, ως ο κύριος μοχλός για την εξασφάλιση της ποιότητας ζωής τόσο για τις σημερινές όσο και μελλοντικές γενιές.

Υποστηρίζει την υιοθέτηση της Ατζέντας 2030 & των Παγκόσμιων Στόχων SDGs,

Μέσω της ανάπτυξης:

  • δικτύωσης και διαλόγου για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη με μεγάλο αριθμό ενδιαφερομένων κοινών
  • πρωτοβουλιών που συμβάλλουν στην ενημέρωση και ευρύτερη αφύπνιση της ελληνικής κοινωνίας
  • εργαλείων και μεθοδολογιών που υποστηρίζουν τους Οργανισμούς στην υιοθέτηση Βιώσιμων πολιτικών
  • εκπαιδευτικού έργου που συμβάλλει στη διαμόρφωση των ενεργών πολιτών του αύριο, και
  • επιστημονικού έργου για την τεκμηρίωση των θεμάτων της βιώσιμης ανάπτυξης

Το ΔΙΚΤΥΟ ΥΠΕΥΘΥΝΩΝ ΟΡΓΑΝΙΣΜΩΝ & ΕΝΕΡΓΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ του QNF αποτελεί μια πολυσυμμετοχική πλατφόρμα για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη, όπου μέλη της είναι 150 Θεσμικοί Φορείς, 1.280 Επιχειρήσεις, 345 Οργανισμοί της Κοινωνίας Πολιτών, 250 Οργανισμοί της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, 4.500 Σχολικές Μονάδες και  45.000 Ενεργοί Πολίτες.

Δείτε περισσότερα στο www.qualitynetfoundation.org. , www.inactionforabetterworld.com