Smile Pro Η νέα επαναστατική μέθοδος laser μυωπίας για πρώτη φορά στην Ελλάδα σε LaserVision και Ophthalmica

Διόρθωση μυωπίας με άμεση επιστροφή στην κανονικότητα

Οι Οφθαλμολογικές Μονάδες Ημερήσιας Νοσηλείας, LaserVision στην Αθήνα και Ophthalmica στη Θεσσαλονίκη, μέλη του Ομίλου Sanoptis, απέκτησαν το υπερσύγχρονο Femtosecond laser Visumax 800 της εταιρείας Zeiss. Το Visumax 800 αποτελεί το μοναδικό σύστημα διαθλαστικής χειρουργικής που μπορεί να εφαρμόσει την καινοτόμο μέθοδο SMILE Pro Laser.

Η προηγμένη μέθοδος SMILE Pro, είναι μία ελάχιστα παρεμβατική τεχνική Laser για την αντιμετώπιση διαθλαστικών ανωμαλιών – σφαλμάτων (μυωπία, αστιγματισμός), η οποία προσφέρει ακρίβεια μετεγχειρητικού αποτελέσματος, ασφάλεια και διεγχειρητική άνεση, ταχύτητα (σχηματισμός του ιστικού φακού – lenticule σε 8 δευτερόλεπτα εφαρμογής του Laser) και εξατομίκευση στις απαιτήσεις και ανάγκες του υποψηφίου (κάθε κερατοειδής είναι μοναδικός). Προηγείται αναλυτική προεγχειρητική μελέτη από περιφερειακά διαγνωστικά τοπογραφικά συστήματα.

Tο κυριότερο πλεονέκτημα της νέας μεθόδου SMILE Pro είναι η ταχύτατη αποθεραπεία και η άμεση επιστροφή στην κανονικότητα. Συγκεκριμένα, στις περισσότερες περιπτώσεις, από το ίδιο βράδυ ο υποψήφιος μπορεί να δουλέψει σε ηλεκτρονικό υπολογιστή, tablet ή κινητό τηλέφωνο, να δει κανονικά τηλεόραση και την επόμενη ημέρα αναλαμβάνει κανονικά τα εργασιακά ή επαγγελματικά του καθήκοντα, ενώ δραστηριότητες όπως διάβασμα, οδήγηση, γυμναστική κ.ά. συνεχίζονται ανεπηρέαστες μετά την επέμβαση. Δεν παρατηρούνται ενοχλήσεις, ερυθρότητα ή πόνος στους οφθαλμούς.

Επιπλέον πλεονεκτήματα της μεθόδου SMILE Pro είναι τα εξής: α) το ανύπαρκτο θερμικό φαινόμενο στον κερατοειδή χιτώνα, β) η μικροσκοπική τομή μόλις 2.5mm συγκριτικά με την ολική περιφερειακή – κυκλική τομή (κερατοειδικός κρημνός – flap) που δημιουργείται στις κλασικές επεμβάσεις, χαρίζοντας αισθητά μεγαλύτερη στιβαρότητα και ανθεκτικότητα στην αρχιτεκτονική του κερατοειδή (το πρόσθιο τμήμα του παραμένει εντελώς ανέγγιχτο), γ) μπορεί να εφαρμοστεί ακόμα και σε υποψήφιους που έχουν πολύ λεπτό κερατοειδή ή μεγάλα διαθλαστικά σφάλματα (υψηλές διοπτρίες – βαθμούς), δ) ελαχιστοποιεί σημαντικά την εμφάνιση του συνδρόμου ξηροφθαλμίας (dry eye syndrome) μετεγχειρητικά, ε) βοηθάει καταλυτικά στο να μην υπάρχουν ενοχλητικές λάμψεις (glare) στη νυχτερινή όραση.

Με στόχο την εμπεριστατωμένη ενημέρωση του κοινού για τη νέα, πρωτοποριακή διαθλαστική μέθοδο SMILE Pro, οι LaserVision και Ophthalmica διοργανώνουν Open Day, παρέχοντας την ευκαιρία σε όλους τους ενδιαφερόμενους να γνωρίσουν τη νέα τεχνολογία και να εκτιμηθούν – αξιολογηθούν εντελώς δωρεάν για το αν είναι κατάλληλοι υποψήφιοι για την εφαρμογή της, με αναλυτική συμβουλευτική από ειδικά εκπαιδευμένο επιστημονικό προσωπικό.

Οι ενδιαφερόμενοι έχουν τη δυνατότητα να επισκεφθούν τις δύο Οφθαλμολογικές Μονάδες:

LaserVision στην Αθήνα, την Τετάρτη 22 Μαΐου 2024 μεταξύ 10:00 και 18:00

Ophthalmica στην Θεσσαλονίκη, την Πέμπτη 23 Μαΐου μεταξύ 10:00 και 18:00

Όπως δήλωσε η κα Irmi Huber, Country Manager Greece του Ομίλου Sanoptis: «Η επένδυση του Ομίλου Sanoptis, φέρνοντας για πρώτη φορά στην Ελλάδα το τελευταίας γενιάς σύστημα Zeiss Visumax 800, ξεπερνώντας στο σύνολο το 1.000.000 €, αποδεικνύει στην πράξη τη δέσμευσή μας για πρωτοβουλίες που αναβαθμίζουν την ποιότητα των υπηρεσιών οφθαλμικής υγείας που παρέχονται από τις Οφθαλμολογικές Μονάδες του Ομίλου μας. Η LaserVision στην Αθήνα και το Ινστιτούτο Ophthalmica στη Θεσσαλονίκη είναι οι μοναδικές δομές αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα που μπορούν να εφαρμόσουν τη μέθοδο SMILE Pro, προσφέροντας αληθινά πρωτοποριακές λύσεις σε άτομα με διαθλαστικά προβλήματα, βελτιώνοντας θεαματικά την καθημερινότητα και την ποιότητα ζωής τους άμεσα, αξιόπιστα και με ασφάλεια».