Skip to main content

Κυπριανός Μαγδαλινός : Αποκλειστική συνέντευξη με τον Founder & CEO της MAG Constructions Κυπριανό Μαγδαλινό.

“Το real estate είναι η ναυαρχίδα της εγχώριας ανάπτυξης"

Από όλο το φάσμα των κατασκευών σε ποιο κομμάτι ειδικεύεται η εταιρία σας;

H εταιρεία μας είναι στο χώρο των κατασκευών από το 1985 με σημαντική παρουσία σε πολλά έργα και ιδιόρρυθμες κατασκευές. Από το 2013 που πήρα τα ηνία της εταιρείας ουσιαστικά θα λέγαμε πως αναλαμβάνουμε ότι έχει να κάνει με τον κατασκευαστικό κλάδο, όπως ξενοδοχειακές μονάδες, καταστήματα εστίασης, ανακαινίσεις κατοικιών κ.τ.λ.

Η αλήθεια είναι όμως πως εκεί που δίνουμε ιδιαίτερη έμφαση είναι στην πρώτη ύλη και ειδικότερα στα υλικά που χρησιμοποιούμε, τα οποία και είναι βιώσιμα, ανθεκτικά και κυρίως δεν αφήνουν περιβαλλοντικό αποτύπωμα.

Στόχος μας είναι να παραδίδουμε έργα που θα μένουν αναλλοίωτα στο χρόνο και θα εξυπηρετούν τις εκάστοτε ανάγκες του πελάτη μας. Οι ανακαινίσεις κτιρίων, επαγγελματικών χώρων και κατοικιών είναι ένα κομμάτι που μας απασχολεί ιδιαίτερα, καθώς η δόμηση στην Ελλάδα είναι παλαιά, με αποτέλεσμα να υπάρχει τεράστια ζήτηση. Δείτε για παράδειγμα πως το κράτος επιδοτεί μέσω προγραμμάτων την ανακαίνιση, την ενεργειακή αναβάθμιση και αυτονόμηση υφιστάμενων κατοικιών.

Ταυτόχρονα φυσικά η ενεργειακή αυτή αναβάθμιση αποτελεί και όφελος προς την αντικειμενική αξία των ακινήτων.

Πως βλέπετε την τάση στην αγορά του Real Estate;

Τα τελευταία χρόνια η αγορά των ακινήτων συνεχώς ανεβαίνει και αυτό είναι ένα θετικό σημάδι, και μια κατάσταση που μόνο οφέλη μπορεί να αποφέρει στην Ελληνική αγορά.

Πιστεύουμε σαν χώρα βρισκόμαστε σε ένα πολύ καλό σημείο, υπάρχει εξωστρέφεια και ζήτηση η οποία έχει εγκαθιδρύσει δικαίως το real estate ως την εγχώρια ναυαρχίδα της εθνικής ανάπτυξης.

Η Αθήνα ειδικότερα με τα “πράσινα” κτίρια αλλά και τη συνεχόμενη αναβάθμιση ενεργειακής κλάσης των ακινήτων, όπως και πολλά από τα νησιά μας στο χώρο της εστίασης, έχουν τεράστια περιθώρια ανάπτυξης καθώς αποτελούν ένα παγκόσμιο τουριστικό πόλο έλξης.

Ποια είναι τα ανταγωνιστικά πλεονεκτήματά της εταιρείας σας;

Τα δυο βασικότερα πλεονεκτήματα μας είναι το “κόστος” και η τεχνογνωσία.

Για την κάθε εταιρεία και τον κάθε άνθρωπο το κόστος είναι εντελώς υποκειμενικό και αφορά τη χρηματική αμοιβή για τη παράδοση του κάθε έργου. Για εμάς η πραγματική αμοιβή είναι να μπορούμε να παραδίδουμε projects διατηρώντας τον πελάτη μας σε ένα πραγματικά ευχάριστο περιβάλλον, δίνοντας του την ευκαιρία να μας αγκαλιάσει σαν εταιρεία. Φυσικά και η χρηματική αμοιβή είναι απαραίτητη, όμως βασικότερο όλων είναι η ψυχολογία, και δεν λογίζεται έργο χωρίς να μείνει ο πελάτης μας ικανοποιημένος στο μέγιστο κατά το ανθρώπινο δυνατό. Ωστόσο σαν εταιρεία έχοντας αναλάβει έργα και στο εξωτερικό, ευρωπαϊκών προδιαγραφών, καθιστούν τους συνεργάτες μας (και με υπερηφάνεια μπορώ να ομολογήσω) αναντικατάστατους και μοναδικούς στο χώρο, με μεράκι, όρεξη και ιδέες για όλο και ομορφότερα και αποτελεσματικότερα έργα.

Ποια είναι τα πιο συνηθισμένα ερωτήματα των πελατών σας;

“Πόσο χρόνο θα πάρει;” Η αλήθεια είναι πως στη χώρα μας το έχουμε λίγο στο DNA μας, όλα να θέλουμε να παραδοθούν πριν ακόμα ξεκινήσουν. Όμως, αν υποθέσουμε ότι σαν άνθρωποι χρειαζόμαστε ένα εύλογο χρονικό διάστημα να ωριμάσει μια ιδέα από τη σύλληψη αυτής μέχρι την αρχή της υλοποίησής της, τότε πιστεύω πως έχουμε φτάσει σε ένα επίπεδο, με μερικές εξαιρέσεις, να ολοκληρώνουμε έργα σε λιγότερο χρόνο από αυτόν τον απαιτούμενο.