Skip to main content

“Ταξίδι” στον κόσμο του Blanton’s Bourbon στην Athens Bar Show 2022

Για πρώτη χρονιά, η εταιρεία Grains2Drops συμμετείχε στην Athens Bar Show με το Blanton’s The Original Single Barrel Bourbon Whiskey. Δημιούργησε ένα  καινοτόμο περίπτερο τύπου Speakeasy Bar – το “Teddy’s Speakeasy” – και χάρισε στους επισκέπτες της ένα γευστικό ταξίδι στον κόσμο του Blanton’s, του πρώτου και πλέον Premium Single Barrel Bourbon στην παγκόσμια αγορά.

Η Grains2Drops είναι ο Αποκλειστικός Εισαγωγέας & Διανομέας του Blanton’s στην Ελλάδα και την Κύπρο για ολόκληρη τη σειρά Blanton’s, συμπεριλαμβανομένων των Special και Limited Editions.

Προσκλεκλημένοι της G2D ήρθαν οι βραβευμένοι Giovanni Tavano – Senior Bartender από την Ibiza και ο Rastislav Rasty Kasár – London Coffee Masters ’22 Champion & UK Coffee in Good Spirits ’22 Champion. Ετοίμασαν μοναδικά Blanton’s Cocktails & Coffee Mix που έμειναν αξέχαστα σε περισσότερους από χίλιους επισκέπτες του Blanton’s by Grains2Drops.

Στις 8 Νοεμβρίου,  έγινε το Παγκόσμιο Launch του Blanton’s Special Edition 2022 – Char No. 4 στην Ελλάδα στο “Teddy’s Speakeasy” της G2D κατά τη διάρκεια του Athens Bar Show! H εταιρεία γιόρτασε το launch με την κλήρωση ενός Char No. 4 2022 αξίας 2.500€!

Επιπλέον, πραγματοποιήθηκε μονόωρο Masterclass εκπαίδευσης και γευσιγνωσίας από τον Antony Mills – Blanton’s & τον Aaron Lawrence – Global Brand Ambassador με θέμα “The Blanton’s Tradition and the role of Blanton’s Bourbon in shaping modern bourbon history”.

Το “Teddy’s Speakeasy”  συνεχίζει την πορεία του ως το Whiskey Shop της Grains2Drops στην περιοχή Αργυρούπολη-Ελληνικό (Θουκυδίδου 4, 16452). Αφορά στους λάτρεις συλλεκτικών, σπάνιων και premium ποτών και πούρων κι εκλεκτών προϊόντων όπως χαβιάρι και προσιούτο.

To ταξίδι στις γεύσεις και τον κόσμο του Blanton’s & των Premium Spirits συνεχίζεται για όλους μας!

Λίγα Λόγια για το Blanton’s
Το Single Barrel Bourbon ξεκίνησε με το Blanton’s τo 1984.  Ήταν λίγο πριν συνταξιοδοτηθεί ο Master Distiller Elmer T. Lee όταν του ζητήθηκε να δημιουργήσει ένα Bourbon κορυφαίας ποιότητας! Ο Lee ανέσυρε μνήμες από την εποχή του Συνταγματάρχη Blanton για να εμπνευστεί! Θυμήθηκε ότι ο Blanton επέλεγε προσωπικά τα “Honey Barrels” από το κεντρικό οινοποιείο Warehouse H και τα εμφιάλωνε ανά βαρέλι μεμονωμένα, θέλοντας να ψυχαγωγήσει τους εκλεκτούς καλεσμένους του. Ως φόρο τιμής στην παράδοση του Συνταγματάρχη Blanton, ο Elmer T. Lee έφερε επανάσταση στον κλάδο αφού εισήγαγε τη Super Premium κατηγορία Bourbon με το First Single Barell Bourbon ονομάζοντάς το, “Blanton’s Single Barrel”.
Σήμερα το Blanton’s παραμένει το πρώτο και πλέον Premium Single Barell στην παγκόσμια αγορά.  Λίγα Λόγια για τη GRAINS2DROPS
Η GRAINS2DROPS είναι εταιρεία Παραγωγής, Εισαγωγής & Διανομής Αλκοολούχων Ποτών & Delicatessen προϊόντων στην Ελλάδα, αλλά και το εξωτερικό.

Είναι ο Αποκλειστικός Εισαγωγέας & Διανομέας των Blanton’s – ολόκληρης της σειράς ενός από τα παγκοσμίως πρώτα επώνυμα Bourbons , συμπεριλαμβανομένων των Special και Limited Editions- για την Ελληνική κι Ευρωπαϊκή αγορά.
Παράλληλα, η GRAINS2DROPS αναπτύχθηκε στο χώρο του κρασιού και πλέον ως Ιδιοκτήτης κι Εισαγωγέας σε Ελλάδα, Ευρώπη και ΗΠΑ διαθέτει στην αγορά, την Premium Champagne Philippe-Alexander. Η FAIDON’S ATHENS έχει αναλάβει την αποκλειστική διανομή για την Ελλάδα.
Επιπλέον, εισάγει και διανέμει αποκλειστικά για την Ελληνική αγορά τα κρασιά του Κτήματος Merenda Sinoira -περιοχής Piemonte- και το προσούτο Galloni –περιοχής Parma- προϊόντα της γειτονικής Ιταλίας.

Διατηρεί φυσικά αλλά και online κανάλια για τη διάθεση των προιόντων της. Στη λίστα των προϊόντων προστίθενται συνεχώς νέες κατηγορίες όπως το ψήσιμο εκλεκτών κόκκων καφέ, το λικέρ μαστίχας Mastic Miracles και το οργανικό Έξτρα Παρθένο Ελαιόλαδο Olvia.

Λίγα Λόγια για το Teddy’s Speakeasy
Τα Speakeasy bars εμφανίστηκαν στις Η.Π.Α κατά τη διάρκεια της ποτοαπαγόρευσης μεταξύ 1920-1933. Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, η πώληση, η κατασκευή και η μεταφορά (bootlegging) αλκοολούχων ποτών ήταν παράνομη σε όλη την επικράτεια. Ενώ το Teddy’s Speakeasy τηρεί το γράμμα του νόμου, υπόσχεται να διατηρήσει ακόμη περισσότερο το μυστηριακό τοπίο όπου εσείς θ’ αναζητάτε άφοβα την τέλεια γεύση, συλλεκτικά, premium ποτά και το Blanton’s Bourbon θα είναι ο «βασιλιάς» όλων.