Skip to main content

Πέθανε ο ηθοποιός Αίας Μανθόπουλος

Ο Αίας Μανθόπουλος έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 61 ετών, έπειτα από πολυήμερη νοσηλεία στην εντατική συνεπεία εγκεφαλικού επεισοδίου.  

Ο ηθοποιός, τον οποίο το τηλεοπτικό κοινό αγάπησε μέσα από τον «Αίαντα» του «Δυο Ξένοι» υπέστη εγκεφαλικό επεισόδιο και μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο νοσοκομείο, όπου και βρέθηκε πως υπάρχει μερική απόφραξη καρωτίδων. Υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση και παρέμεινε στην εντατική, αλλά τελικά δεν τα κατάφερε.

Ο Καθηγητής εντατικής θεραπείας της ΜΕΘ του νοσοκομείου Αττικόν, Ηρακλής Τσαγκάρης, επιβεβαίωσε τον θάνατο του ηθοποιού ο οποίος επήλθε στις 14:45. Σύμφωνα με πληροφορίες οι συγγενείς του προτίθενται να δωρίσουν τα όργανά του.

Σημειώνεται ότι ο Αίας Μανθόπουλος είχε αποσυρθεί από την τηλεόραση και τα τελευταία χρόνια ασχολούνταν με τον τουρισμό καθώς είχε ξενοδοχειακή μονάδα στη Βουλγαρία. Η τελευταία του δουλειά ήταν στο «Κόκκινο Ποτάμι» του Μανούσου Μανουσάκη, πριν από 3 χρόνια.

Γεννήθηκε στην Αθήνα, μεγάλωσε σε μια ευκατάστατη αστική οικογένεια και ήταν ανιψιός της Ειρήνης Παπά. Σπούδασε Οικονομικά στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και υποκριτική στη σχολή του Καρόλου Κουν και συνεργάστηκε με σπουδαίους ανθρώπους του θεάτρου και της τηλεόρασης.

Συνεργάστηκε με τον Μίνω Βολανάκη, με τον Greg Floy στη «Μήδεια» στα αγγλικά, σε παραστάσεις του Εθνικού Θεάτρου, στη «Μάλα, η μουσική του ανέμου» του Νίκου Καρβέλα στο Θέατρο Παλλάς (2002), σε σκηνοθεσία Γιάννη Κακλέα, με πρωταγωνίστρια την Άννα Βίσση.

Ντούμπλαρε στα αγγλικά τις τελευταίες ταινίες του Νίκου Κούνδουρου «Η μπαλάντα ενός δαίμονα» (1992) και «Αντιγόνη» (1994). Έπαιξε στο σίριαλ «The Amphora» («Το κυνήγι του Αμφορέα») της κρατικής σουηδικής τηλεόρασης στα αγγλικά και στην αυστριακή τηλεταινία «Η αυτοκράτειρα Σίσσυ». Συμμετείχε, επίσης, στο ντοκιμαντέρ «Love in the ancient world» με την Καθλίν Τέρνερ στα αγγλικά, σε σκηνές από τη Λυσιστράτη, αλλά και στο «Ρόδα, τσάντα και κοπάνα» του Όμηρου Ευστρατιάδη, το 2011.

Στο βιογραφικό του συμπεριλαμβάνονται ρόλοι σε ελληνικές σειρές, όπως «Η βεντέτα» (1986), «Άφρικα» (1992), «Τρίτο στεφάνι» (1995), «Σοφία ορθή» (1996), «Καρέ της Ντάμας» (1997), «Σαν χειμωνιάτικη λιακάδα» (2000), ενώ έκανε «περάσματα» από τους «Απαράδεκτους», την «Αίθουσα του θρόνου», τους «Στάβλους της Εριέττας Ζαΐμη», τον «Κόκκινο κύκλο», τα «Κωνσταντίνου και Ελένης» και «Κάποιος να τη φυλάει» (1994), σε σενάριο Ηλία Ψινάκη, με πρωταγωνίστρια τη Μιμή Ντενίση.

Έγινε ευρύτερα γνωστός μέσα από την επιτυχημένη τηλεοπτική σειρά των Ρήγα και Αποστόλου «Δυο Ξένοι».

Στην επιτυχημένη σειρά, ο Αίας Μανθόπουλος υποδυόταν τον αφελή αρραβωνιαστικό της πρωταγωνίστριας Μαρίνας Κουντρουράτου (Εβελίνα Παπούλια). Αλησμόνητο έχει μείνει μέχρι και σήμερα η χαρακτηριστική ατάκα του Νίκου Σεργιανόπουλου, που ως Κωνσταντίνος Μαρκοράς του έλεγε «βρε Αία, βρε Αία».

Το «αντίο» της Ελένης Ράντου

Το δικό της «αντίο» στον Αίαντα Μανθόπουλο θέλησε να πει η Ελένη Ράντου. Η ηθοποιός αποχαιρέτησε τον συνάδελφό της ο οποίος έφυγε από τη ζωή το πρωί της Τρίτης (17/10).

Λίγες ώρες μετά τη δημοσιοποίηση του θανάτου του, η Ελένη Ράντου προχώρησε σε μία συγκινητική ανάρτηση στον επίσημο λογαριασμό της στο Facebook, θέλοντας να αποχαιρετήσει τον καλό της φίλο με τον οποίο συνεργάστηκαν σε ένα από τα επεισόδια της σειράς «Κωνσταντίνου και Ελένης».

«Καλό σου ταξίδι στο φως, αγαπημένε μας. Πρόωρα μας έφυγες… Η παρέα όλο και λιγοστεύει…», έγραψε η Ελένη Ράντου στο αποχαιρετιστήριο μήνυμά της.