Skip to main content

Απορρίφθηκε αγωγή σε βάρος του Steven Tyler για σεξουαλική επίθεση

REUTERS/Mario Anzuoni

Τα γεγονότα, σύμφωνα με την καταγγελία, συνέβησαν τη δεκαετία του '70

Αγωγή σε βάρος του τραγουδιστή των Aerosmith Στίβεν Τάιλερ (Steven Tyler) για σεξουαλική επίθεση απορρίφθηκε, καθώς δικαστής αποφάνθηκε ότι η ενάγουσα περίμενε πάρα πολύ χρονικό διάστημα για να μηνύσει τον Αμερικανό ροκ σταρ.

Η Τζιν Μπελίνο, πρώην μοντέλο, ισχυρίστηκε ότι ο Τάιλερ της επιτέθηκε σε έναν τηλεφωνικό θάλαμο του Μανχάταν και αργότερα την ίδια μέρα σε ξενοδοχείο.

REUTERS/Danny Moloshok

Τα περιστατικά φέρεται να έλαβαν χώρα ενώ η Μπελίνο συμμετείχε σε επίδειξη μόδας το καλοκαίρι του 1975 και ένας φίλος της κανόνισε να συναντήσει τον αρχηγό των Aerosmith σε ένα κοντινό ξενοδοχείο.

Ο τραγουδιστής του θρυλικού ροκ συγκροτήματος είναι αντιμέτωπος και με άλλη αγωγή για σεξουαλική κακοποίηση σε βάρος γυναίκας, που ήταν ανήλικη τότε. Τα γεγονότα, σύμφωνα με την καταγγελία, συνέβησαν τη δεκαετία του ’70, όταν η ενάγουσα Τζούλια Χόλκομπ Μίσλεϊ, ήταν 16 ετών, και ο Τάιλερ ήταν 25 χρόνων. Η Μίσλεϊ ισχυρίζεται ότι ο τραγουδιστής, εκτός από το να της επιτεθεί, της προκάλεσε σκόπιμα συναισθηματική πίεση. O Στίβεν Τάιλερ αρνήθηκε «σθεναρά» τους ισχυρισμούς.