Skip to main content

Πέθανε η Μαίρη Αλεξοπούλου, η τραγουδίστρια που έγινε μοναχή

Έφυγε από τη ζωή, όπως έγινε γνωστό μέσω ανάρτησης στο facebook η Μαίρη Αλεξοπούλου, η γνωστή τραγουδίστρια των 60s-70s η οποία και έγινε μοναχή.

Η πρώην τραγουδίστρια, έφυγε από τη ζωή στο Ιερό Ησυχαστήριο Κοιμήσεως Θεοτόκου, στο Κορωπί.

Η τραγουδίστρια, η οποία και όταν έλαβε το μοναχικό σχήμα μετονομάστηκε σε μοναχή Θεονύμφη, θέλησε να αφιερωθεί στον θεό έπειτα από τον τραγικό χαμό της 18χρονης κόρης της σε τροχαίο. Όπως αναφέρεται στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, η Μαίρη Αλεξοπούλου γνώρισε τη δόξα τις δεκαετίες του ’60 και του ’70. Μέχρι τα 42 της χρόνια ζούσε μια ζωή σαν παραμύθι. Ωστόσο, από τη μια στιγμή στην άλλη όλα άλλαξαν.

Η Μαίρη Αλεξοπούλου συμμετείχε στα καλλιστεία του 1961. Έκανε σημαντική καριέρα ως τραγουδίστρια και εμφανίστηκε σε 2 ελληνικές ταινίες: «Νυχτοπερπατήματα» και «Φίφης ο ακτύπητος». Το 1966, γνωρίστηκε με τον κορυφαίο μουσικοσυνθέτη Κώστα Κλάββα, ο οποίος της εμπιστεύτηκε τα τραγούδια του: «Αν ποτέ διψάσεις» και «Ποιο καράβι».

Την ίδια χρονιά, συμμετείχε στο Φεστιβάλ Ελαφρού τραγουδιού Θεσσαλονίκης με το τραγούδι «Πανηγύρι» των Κλάββα και Μαυρομουστάκη όπου εκεί το τραγούδι κέρδισε το πρώτο βραβείο. Το τραγούδι που την έκανε ιδιαιτέρως δημοφιλή ήταν η «Μπάμπολα», μια ελληνική διασκευή της Ιταλικής επιτυχίας «La bambola» (1968) της Patty Pravo.

Ακόμη, δούλεψε στην «Παλιά Αθήνα», στο «Κάστρο», στον «Βράχο», στα «Δειλινά» και στα «Αστέρια», με τους Γιάννη Πουλόπουλο, Γιάννη Βογιατζή, Φίλιππο Νικολάου, Ρόμπερτ Ουίλιαμς, Μπέσσυ Αργυράκη, Γιώργο Κατσαρό και πολλούς ακόμα καλλιτέχνες.