Skip to main content

Ημέρα Βιβλίου 2023 – Ένας θετικός απολογισμός

Η Ένωση Ελληνικού Βιβλίου διοργάνωσε στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Βιβλίου τον καθιερωμένο Περίπατο Βιβλίου στις 22 Απριλίου, στον οποίο συμμετείχαν 68 δημόσιες και δημοτικές βιβλιοθήκες, βιβλιοπωλεία και εκδοτικοί Οίκοι από όλη την Ελλάδα.

Εκτός από το κέντρο και την περιφέρεια της Αττικής, συμμετείχαν βιβλιοπωλεία και βιβλιοθήκες από τη Θεσσαλονίκη, τη Βέροια, τον Βόλο, το Γαλαξίδι, την Ελευσίνα, τη Ζάκυνθο, την Κοζάνη, την Κομοτηνή, τη Λάρισα, τη Λευκάδα, τα Μέγαρα, το Μεσολόγγι, τα Μουδανιά, την Ορεστιάδα, την Πάτρα, τον Πύργο, τη Σύρο και τα Χανιά με ποικίλες εκδηλώσεις και πλειάδα συγγραφέων.

Πιο αναλυτικά:

–  Η Ημέρα Βιβλίου τέθηκε υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού και της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδος.

–  Το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού και ο ΟΣΔΕΛ υπήρξαν χορηγοί των δράσεων της Ημέρας Βιβλίου.

–  Στο πλευρό της Ημέρας Βιβλίου ως Χορηγοί Επικοινωνίας στάθηκαν ο ραδιοφωνικός σταθμός Αθήνα 9.84 και οι ιστοσελίδες www.bookpress.gr, www.oanagnostis.gr, www.diastixo.gr, www.bookia.gr .

–  Δημιουργήθηκε ραδιοφωνικό σποτ στα στούντιο του Αθήνα 9.84 που παίχτηκε σε ρ/φ σταθμούς και μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

–  3.000 υφασμάτινες τσάντες διανεμήθηκαν μέσω των συμμετεχόντων στο αναγνωστικό κοινό.

–  10.000 σελιδοδείκτες τυπώθηκαν και μοιράστηκαν με το μότο της δράσης «Ένα βιβλίο δεν είναι καθρέφτης, είναι πόρτα».

–  500 αφίσες τυπώθηκαν και μοιράστηκαν σε όλη τη Ελλάδα, σε βιβλιοθήκες και βιβλιοπωλεία.

–  3.000 μολύβια Faber με το λογότυπο «διαβάζω & αλλάζω – Ημέρα Βιβλίου 2022» μοιράστηκαν στους βιβλιόφιλους.

dav

Το κτήριο της Βουλής των Ελλήνων πρόβαλε το λογότυπο της δράσης κατά την Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου στις 23 Απριλίου, δίνοντας το μήνυμα ότι το βιβλίο και η ανάγνωση αποτελούν τη βάση της παιδείας και της δημοκρατίας.