Skip to main content

Το Christmas Theater γεμίζει λουλούδια και υποδέχεται την Ορχήστρα Μότσαρτ της Βιέννης

Η Ορχήστρα Μότσαρτ της Βιέννης αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα μουσικά σύνολα της Αυστρίας.

Η διάσημη Ορχήστρα Μότσαρτ της Βιέννης θα παρουσιάσει τη Δευτέρα 2 Ιανουαρίου 2023, στις 8 το βράδυ, μια γιορτινή πρωτοχρονιάτικη συναυλία στην ανθοστόλιστη αίθουσα του Christmas Theater [Ολυμπιακά Ακίνητα Γαλατσίου, Βεΐκου 137, Γαλάτσι].

Πρόκειται για ένα μουσικό ταξίδι στη Βιέννη, με την Ορχήστρα που παρουσιάζει τις παραστάσεις της με αυθεντικά κοστούμια και περούκες της εποχής που έζησε και μεγαλούργησε ο διάσημος συνθέτης Βόλφγκανγκ Αμαντέους Μότσαρτ.

Οι δεξιοτέχνες μουσικοί της ορχήστρας θα «μεταφέρουν» το αθηναϊκό κοινό στη Βιέννη του 18ου αιώνα, ερμηνεύοντας μερικά από τα γνωστότερα και πιο αγαπημένα έργα του Μότσαρτ και των Στράους.  Με την ορχήστρα θα εμφανισθούν, επίσης, σοπράνο από την Όπερα της Βιέννης για να ερμηνεύσουν γνωστές και αγαπημένες άριες.

Η Ορχήστρα Μότσαρτ της Βιέννης αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα μουσικά σύνολα της Αυστρίας. Η ιδιαιτερότητά της έγκειται αφενός στη μουσική ποιότητα που τη διακρίνει, αφού μαζί της συνεργάζονται μερικοί από τους καλύτερους μουσικούς της Φιλαρμονικής της Βιέννης, αλλά και στην ατμόσφαιρα εποχής που δημιουργούν σε συνδυασμό με τον καλλιτεχνικό ενθουσιασμό και τη δεξιοτεχνία των μουσικών.

Οι συναυλίες της Ορχήστρας πραγματοποιούνται στις μεγαλύτερες και διασημότερες αίθουσες συναυλιών της Βιέννης, και συγκεκριμένα στο Golden Hall της Musikverein, στο Wiener Konzerthaus και στο Great Hall του Hofburg (Αυτοκρατορικό ανάκτορο).

Οι πενήντα δεξιοτέχνες μουσικοί της Ορχήστρας θα ξεκινήσουν το μουσικό τους ταξίδι μεταφέροντας το αθηναϊκό κοινό στη Βιέννη του 18ου αιώνα, ερμηνεύοντας μερικά από τα γνωστότερα και πιο αγαπημένα έργα του Μότσαρτ.

Θα ακολουθήσουν τα πασίγνωστα βαλς και οι πόλκες της οικογένειας των Στράους για να παρασύρουν το κοινό σε έναν ρομαντικό και ονειρικό στροβιλισμό. O Ωραίος Γαλάζιος Δούναβης, το Αυτοκρατορικό Βαλς, η Εισαγωγή της Νυχτερίδας, το πασίγνωστο Εμβατήριο Radetzky είναι μερικά μόνο από τα αριστουργήματα που θα ερμηνεύσουν οι αυθεντίες του βιεννέζικου μουσικού ιδιώματος.