Skip to main content

Golden Globes 2024: Η στιγμή της απονομής στον Γιώργο Λάνθιμο για την ταινία «Poor Things»

Το «Poor Things» απέσπασε το Βραβείο Καλύτερης Κωμωδίας/Μιούζικαλ, την κατηγορία που η Ένωση Ανταποκριτών Ξένου Τύπου έχει εφεύρει εδώ και δεκαετίες για να κάνει τη διαφορά από τα Όσκαρ και να τιμήσει περισσότερους αστέρες στην ετήσια γιορτή της

Ο Γιώργος Λάνθιμος ήταν ένας εκ των μεγάλων νικητών στην τελετή απονομής των Golden Globes 2024, καθώς η ταινία του με τίτλο «Poor Things» απέσπασε δύο Χρυσές Σφαίρες, αυτήν της Καλύτερης Κωμωδίας ή Μιούζικαλ και του Α’ Γυναικείου Ρόλου σε Κωμωδία ή Μιούζικαλ, το οποίο πήρε η Έμα Στόουν.

«Ήθελα να μιλήσω όλη νύχτα στον Bruce Springsteen, έχουμε γενέθλια την ίδια ημέρα. Ήταν ο ήρωάς μου από τότε που ήμουν παιδί. Τέλος πάντων, σπαταλάω τον χρόνο μου. Ευχαριστώ πολύ όλους όσοι δούλεψαν για αυτήν την ταινία, τη Searchlight Pictures που την έκανε πραγματικότητα, όλους τους υπέροχους ηθοποιούς και τον Bruce Springsteen που με έκανε να μεγαλώσω έτσι όπως μεγάλωσα», είπε με αρκετές δόσεις χιούμορ και  συγκίνησης ο Γιώργος Λάνθιμος, μόλις πήρε στα χέρια του τη Χρυσή Σφαίρα Καλύτερης Κωμωδίας ή Μιούζικαλ στην τελετή απονομής των Golden Globes τα ξημερώματα της Δευτέρας. «Φυσικά (σ.σ. ευχαριστώ) την Έμα Στόουν, το ξέρετε ότι κέρδισε, είναι η καλύτερη. Ευχαριστούμε πάρα πολύ, σας ευχαριστούμε», κατέληξε ο σπουδαίος Έλληνας δημιουργός.

Η στιγμή της απονομής  Χρυσής Σφαίρας στον Γιώργο Λάνθιμο 

Η απονομή Χρυσής Σφαίρας στην Emma Stone 

«Γιώργο, δεν ξέρω τι να σου πω που δεν σου το έχω πει ήδη, θα είμαι για πάντα ευγνώμων που συναντηθήκαμε», είπε η Έμα Στόουν στην απονομή της με Χρυσή Σφαίρα ενώ χαρακτήρισε το Poor Things μια «ρομαντική» ταινία, με τη διαφορά ότι η ηρωίδα δεν ερωτεύεται ένα άτομο αλλά την ίδια τη ζωή, με τις καλές και τις κακές στιγμές της».