Skip to main content

Με ελληνικό παρελθόν και μεσογειακή έμπνευση, ο Αλεξάντρ Ντεσπλά στο Ηρώδειο

Η βραδιά θα περιλαμβάνει και εκτέλεση και άλλων μουσικών κομματιών, που αναδεικνύουν τις επιρροές που έχει δεχτεί στις συνθέσεις του από την ελληνική μουσική.

O πολυβραβευμένος, ελληνικής καταγωγής συνθέτης Αλεξάντρ Ντεσπλά θα βρεθεί στην Αθήνα· με τη συμμετοχή της Εθνικής Συμφωνικής Ορχήστρας της ΕΡΤ, θα δώσει μια και μοναδική συναυλία το Σάββατο 1η Ιουλίου στις 9 μ.μ. στο Ωδείο Ηρώδου Αττικού.

Γεννημένος  στο Παρίσι το 1961 από Γάλλο πατέρα και Ελληνίδα μητέρα, ο Αλεξάντρ  Ντεσπλά στράφηκε στον μαγικό κόσμο της μουσικής από πολύ ηλικία.

Πολυβραβευμένος, πλέον, συγκαταλέγεται στους σημαντικότερους σύγχρονους συνθέτες κινηματογραφικής μουσικής· έχει ήδη τιμηθεί με δύο βραβεία Όσκαρ, τρία Σεζάρ, τρία BAFTA, δύο Χρυσές Σφαίρες και δύο Γκράμι κι ο τρόπος του να συνθέτει  και να  χειρίζεται τα μουσικά θέματα των ταινιών είναι αληθινά ξεχωριστός.

Τη βραδιά της 1ης Ιουλίου, ο παγκοσμίου φήμης συνθέτης θα διευθύνει την Εθνική Συμφωνική Ορχήστρα της ΕΡΤ σε μια συναυλία που θα περιλαμβάνει συνθέσεις ταινιών του αμερικανικού και ευρωπαϊκού κινηματογράφου που έχουν κάνει τεράστια επιτυχία και είναι ιδιαίτερα αγαπητές στο κοινό – «Ο Χάρι Πότερ και οι κλήροι του θανάτου», «Ξενοδοχείο Grand Budapest», «Η μορφή του νερού», «Η απίστευτη ιστορία του Μπέντζαμιν Μπάτον», «The Twilight Saga: Νέα Σελήνη», «Επιχείρηση: Argo, Zero Dark Thirty», «Η βασίλισσα», «Μικρές κυρίες», «Ο λόγος του βασιλιά», και «Το παιχνίδι της μίμησης» είναι μερικές από τις ταινίες με τις οποίες έχει συνδέσει το όνομά του από τα τέλη της δεκαετίας του ’90 έως σήμερα.

Η βραδιά θα περιλαμβάνει και εκτέλεση και άλλων μουσικών κομματιών, που αναδεικνύουν τις επιρροές που έχει δεχτεί στις συνθέσεις του από την ελληνική μουσική.

Όπως ο ίδιος μας είπε είναι ευτυχής όπως λέει που έρχεται στην Αθήνα για να  δώσει τη  συναυλία στο Ηρώδειο· κι είναι ευτυχής γιατί φέρνει την Ελλάδα μέσα του, καθώς η   Ελληνίδα μητέρα του έχει αφήσει έντονο το στίγμα της  στη ζωή του. Αγαπά όλα όσα περικλείει η λέξη Ελλάδα· την ιστορία και τα μνημεία της, τα αρώματα και την κουζίνα της. Λατρεύει το μπλε της θάλασσας. Κι όλα αυτά τα κάνει μουσική, συνθέσεις  πολύ προσωπικές,  όπως αυτές που θα απολαύσουμε στην αθηναϊκή του  συναυλία.

Ο Αλεξάντρ  Ντεσπλά είναι ένας πολύ δημιουργικός συνθέτης, ένας ευφυής και άμεσος με πολύ χιούμορ άνθρωπος που θα μπορούσε να πει κανείς ότι δείχνει πως νιώθει αληθινά γεμάτος. Κι να κάτι του λείπει και θα ήταν ευγνώμων γι’  αυτό,  είναι να   του γίνει πρόταση για συνεργασία στην Ελλάδα.

ALEXANDRE DESPLAT

ΩΔΕΙΟ ΗΡΩΔΟΥ ΑΤΤΙΚΟΥ

ΣΑΒΒΑΤΟ 1 ΙΟΥΛΙΟΥ 2023

ΩΡΑ ΕΝΑΡΞΗΣ: 21:00

ΠΡΟΠΩΛΗΣΗ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ

Κεντρικά εκδοτήρια Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου:
Διεύθυνση: Info Point Δήμου Αθηναίων στην Πλατεία Συντάγματος.
Ωράριο Λειτουργίας: Δευτέρα – Παρασκευή: 09:00 – 20:00, Σάββατο: 10:00 – 17:00
Τηλεφωνικό κέντρο Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου:
Ωράριο: Δευτέρα – Παρασκευή: 10:00 – 17:00 | Τηλ: 211 800 8181
ONLINE Booking Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου:www.aefestival.gr

Δίκτυο Viva:Τηλεφωνικά στο 11876 και Online στο viva.gr

Φυσικά σημεία πώλησης εισιτηρίων:

Καταστήματα Nova, Public, Media Markt, Ευριπίδης, αθηνόραμα.gr, Yoleni’sκαι Viva Spot Τεχνόπολης

ΤΙΜΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ ΑΝΑ ΖΩΝΗ

Άνω διάζωμα:

Ζ’ ζώνη: 30€

ΣΤ’ ζώνη: 40€

Ε’ ζώνη: 50€

Δ’ ζώνη: 60€

Κάτωδιάζωμα:

Γ’ ζώνη: 70€

Β’ ζώνη: 80€

Α’ ζώνη: 90€

Διακεκριμένη ζώνη: 100€

ΑΜΕΑ: 30€