Skip to main content

Πέθανε ο Βρετανός ηθοποιός Μάρεϊ Μέλβιν

Γεννημένος στις 10 Αυγούστου 1932 στο Λονδίνο, ο Μάρεϊ Μέλβιν έπαιξε στην κινηματογραφική προσαρμογή του “Φαντάσματος της Όπερας” (2004) ή στο “Μπάρι Λίντον” του Στάνλεϊ Κιούμπρικ το 1975, όπου υποδύθηκε τον ρόλο του ιερέα Σάμουελ Ραντ.

Ο Βρετανός ηθοποιός Μάρεϊ Μέλβιν, γνωστός κυρίως από τις κινηματογραφικές ταινίες «Το φάντασμα της Όπερας» και «Μπάρι Λίντον», καθώς και την τηλεοπτική σειρά «Torchwood» πέθανε τη Μεγάλη Παρασκευή σε ηλικία 90 ετών.

«Με μεγάλη λύπη ανακοινώνω τον θάνατο του Μάρεϊ Μέλβιν, ηθοποιού, σκηνοθέτη και ερευνητή αρχείων του θεάτρου”, έγραψε χθες Μ. Σάββατο στο Twitter ο σκηνοθέτης Κέρι Κυριάκος Μάικλ.

Ο Μάρεϊ Μέλβιν είχε υποστεί πτώση τον Δεκέμβριο “από την οποία δεν συνήλθε ποτέ πλήρως”, είπε. Πέθανε την Παρασκευή στο νοσοκομείο St Thomas του Λονδίνου.

Ο ηθοποιός ήταν ένας «υπέροχος κακός» στον ρόλο του Μπίλις Μάνγκερ στο “Torchwood”, έγραψε στο Instagram ο παραγωγός Ράσελ Ντέιβις. Γεννημένος στις 10 Αυγούστου 1932 στο Λονδίνο, ο Μάρεϊ Μέλβιν έπαιξε στην κινηματογραφική προσαρμογή του “Φαντάσματος της Όπερας” (2004) ή στο “Μπάρι Λίντον” του Στάνλεϊ Κιούμπρικ το 1975, όπου υποδύθηκε τον ρόλο του ιερέα Σάμουελ Ραντ.

Το 1962 είχε λάβει βραβείο ανδρικής ερμηνείας στο Φεστιβάλ των Καννών για την ταινία “A Taste of Honey” του Βρετανού σκηνοθέτη Τόνι Ρίτσαρντσον.