Skip to main content

Ρουθ Κάρτερ – Η πρώτη Αφροαμερικανίδα ενδυματολόγος που κερδίζει δύο Όσκαρ

Η Ρουθ Κάρτερ βραβεύτηκε για δεύτερη φορά με το χρυσό αγαλματίδιο για το σίκουελ «Black Panther: Wakanda Forever».

Η διάσημη σχεδιάστρια κοστουμιών για τον κινηματογράφο και την τηλεόραση Ρουθ Κάρτερ βραβεύτηκε για δεύτερη φορά με το χρυσό αγαλματίδιο για το σίκουελ «Black Panther: Wakanda Forever».

Πριν από τέσσερα χρόνια είχε κερδίσει το πρώτο της Όσκαρ Ενδυματολογίας για την ταινία «Black Panther».

«Σ’ ευχαριστώ Ακαδημία που αναγνωρίζεις πόσο σούπερ ήρωας είναι μία μαύρη γυναίκα. Υπομένει, αγαπά, ξεπερνά», είπε η Κάρτερ στην ομιλία της και πρόσθεσε. «Ράιαν Κούγκλερ και Νέιτ Μουρ σας ευχαριστώ για το όραμά σας…Το μοιράζομαι με πολλούς αφοσιωμένους καλλιτέχνες, τα χέρια και οι καρδιές των οποίων βοήθησαν στην υλοποίηση των κοστουμιών της Wakanda και του Talokan».

Η ταλαντούχα σχεδιάστρια αφιέρωσε το βραβείο στην μητέρα της Μέιμπελ Κάρτερ η οποία έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 101 ετών. «Την περασμένη εβδομάδα, η μητέρα μου έφυγε από την ζωή. Αυτή η ταινία με προετοίμασε για αυτή τη στιγμή. Τσάντγουικ, σε παρακαλώ, φρόντισε τη μαμά. Αυτό είναι για τη μητέρα μου. Ήταν 101», είπε χαρακτηριστικά.

Όπως αναφέρει το Variety στα φετινά βραβεία ήταν υποψήφια ανάμεσα σε σπουδαίες συναδέλφους της όπως η βραβευμένη με Όσκαρ Κάθριν Μάρτιν για την ταινία «Eλβις» και η Σίρλεϊ Κουράτα για την ταινία «Τα πάντα όλα».