Skip to main content

«Ζέλετσα Κυβερνείου Καρς Καυκάσου»

Από αριστερά: Μυροφόρα Ευσταθιάδου, Κωνσταντίνος Παυλίδης , Θεόφιλος Καστανίδης, Χριστίνα Χαφουσίδου, Σάββας Καλεντερίδης INTIMEsports/Βήχος Νίκος

Ο Κωνσταντίνος Παυλίδης παρέδωσε στο κοινό ένα ολοκληρωμένο έργο, στα ελληνικά και τα ρωσικά

Το βιβλίο του Κωνσταντίνου Παυλίδη «Ζέλετσα Κυβερνείου Καρς Καυκάσου» παρουσιάστηκε, το απόγευμα της Τετάρτης,  από τις Εκδόσεις Ινφογνώμων και το Σύλλογο Ποντίων «Αργοναύται-Κομνηνοί», στην αίθουσα εκδηλώσεων του σωματείου στην Καλλιθέα.

INTIMEsports/Βήχος Νίκος

Χαιρετισμό απηύθυνε ο Δημήτρης Μελισσανίδης, ενώ για την έκδοση μίλησαν οι:

• Σάββας Καλεντερίδης, αξιωματικός ε.α., εκδότης, γεωπολιτικός αναλυτής και συγγραφέας.

• Θεόφιλος Καστανίδης, πρόεδρος Συλλόγου Ποντίων «Αργοναύται-Κομνηνοί».

• Μυροφόρα Ευσταθιάδου, δρ Λαογραφίας.

Την παρουσίαση συντόνισε η Χριστίνα Χαφουσίδου, σύμβουλος διοίκησης Ναυτεμπορικής, διευθύντρια Ποντιακής Γνώμης και pontosnews.gr.

INTIMEsports/Βήχος Νίκος

Στο καλλιτεχνικό πρόγραμμα συμμετείχαν οι: Μπάμπης Μουρατίδης (λύρα), Γιάννης Μιχαηλίδης (τραγούδι), Νίκος Ματζηρίδης (κλαρίνο), Δημήτρης Μιχαηλίδης (ακορντεόν), Φίλιππος Πουρπουτίδης (νταούλι, ντέφι).

INTIMEsports/Βήχος Νίκος

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν επίσης ο team manager της Ένωσης, Δημήτρης Ναλιτζής, ο γιος του Θωμά Μαύρου που εργάζεται στην ΠΑΕ, ο φυσιοθεραπευτής Χρήστος Καρβουνίδης, αλλά και ο πρώην πορτιέρε της ΑΕΚ, Παναγιώτης Τσιντώτας.

INTIMEsports/Βήχος Νίκος

Στο έργο που παρέδωσε στο κοινό ο Κωνσταντίνος Παυλίδης έχει συμπεριλάβει κάθε πληροφορία από ελληνικά, ρωσικά και τουρκικά αρχεία, προσωπικά αρχειακά έγγραφα, διηγήσεις, οικογενειακές φωτογραφίες, πληροφορίες από ηχητικά ντοκουμέντα (τραγούδια, ψαλμούς, μουσικές, αφηγήσεις πρώτης και δεύτερης γενιάς), αλλά και υλικό που μοιράστηκαν μαζί του φίλοι και συγγενείς από διάφορες περιοχές της Ελλάδας, το Βλαδικαυκάζ και τη Μόσχα. Πληροφορίες βρέθηκαν, επίσης, στη Γεωργία και στο Κιργιστάν.