Skip to main content

«Μ’ ένα βιβλίο συζητώ» για το βιβλίο «Σέρρα»

Η Ελληνική Λέσχη του Βιβλίου προσκαλεί το κοινό σε μια δημιουργική συζήτηση

Η Ελληνική Λέσχη του Βιβλίου, που έχει διοργανώσει 460 εκδηλώσεις “Μ’ ένα βιβλίο συζητώ” και έχει δημιουργήσει 914 Δανειστικές Βιβλιοθήκες “για σένα!”, μας προσκαλεί την Κυριακή 31 Μαρτίου (6 μ.μ.) σε μια δημιουργική συζήτηση, αυτή τη φορά γύρω από το ιστορικό μυθιστόρημα «Σέρρα», του Γιάννη Καλπούζου – εκδόσεις Ψυχογιός.

Εισηγήτρια : Λίνα Γρίβα, Ασφαλίστρια. Δηλώσεις συμμετοχής στο [email protected]m ή μήνυμα στο fb Ελληνική Λέσχη του Βιβλίου, μέχρι την Πέμπτη 28.3.2024, για λήψη του zoom link.

… «Ένα ιστορικό μυθιστόρημα για την Ιστορία του Πόντου αλλά και ολόκληρου του Ποντιακού Ελληνισμού γράφει ο Γιάννης Καλπούζος . Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρακολουθούμε στα μέσα του 1915, την εποχή του Α΄ Παγκοσμίου πολέμου, την ιστορία του Γαληνού, ενός νέου άντρα από την Τραπεζούντα και τα διλήμματα που καλείται να αντιμετωπίσει για το μέλλον το δικό του και των ανθρώπων που βρίσκονται γύρω του. Καθώς ο πόλεμος εξελίσσεται και οι διωγμοί Αρμενίων και Ποντίων εντείνονται, ακολουθώντας τα βήματα του, παρακολουθούμε το δράμα αυτών των ανθρώπων και την πορεία της ζωής τους με αμείωτο ενδιαφέρον. Με ιστορική τεκμηρίωση, παραστατικότητα και κινηματογραφικές σκηνές, ο συγγραφέας μας παραδίδει ένα ανθρωποκεντρικό μυθιστόρημα. Ο χορός των Ποντίων, η Σέρρα, με βήματα προσεκτικά, ανθρώπινα, λεβέντικα οδηγεί τις ζωές των ανθρώπων, που αναγκαστικά ακολουθούν τα χνάρια στης Ιστορίας.»…