Skip to main content

Μπορεί, άραγε, ένας άγγελος κι ένας δαίμονας να είναι μαζί;

Κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις Διάνοια το νέο βιβλίο της Ελένης Μαρούδη «Πόλεμος στον ουρανό»

Το βιβλίο αυτό δε θα ακολουθήσει τη σειρά των γεγονότων όπως πραγματικά είναι. Δίνονται μεν κάποια πραγματικά στοιχεία, ωστόσο επέλεξα να εστιάσω κάπου ενδιάμεσα. Ήθελα να δείξω πώς πραγματικά ξεκινήσαμε, τι απαγορευόταν, τι επιλέξαμε και πώς συνεχίσαμε να ζούμε μόνοι μας μετά από μια σειρά λανθασμένων επιλογών των Ελοχίμ, κι έπειτα εμείς οι άνθρωποι πώς αποφασίσαμε με την εξέλιξή μας να ξεχάσουμε Αυτόν που μας δημιούργησε.

Περιμένετε σε αυτό το βιβλίο να βρείτε απαντήσεις; Νιώθετε την ανάγκη αλλά και την κρυφή επιθυμία να μάθετε περισσότερες πληροφορίες από αυτά που μας δίνει η κατεστημένη και ισχυρή ορθοδοξία και οι αλάνθαστοι ιερείς;

Ο κεντρικός ήρωας δεν είναι ο Ιησούς. Όχι! Οι ήρωές μας είναι ανάμεσα σε δυο οντότητες που αγαπήθηκαν πολύ και παλεύουν να μείνουν μαζί.

Όπως θα δείτε, υπάρχουν κάποιες πληροφορίες που ποτέ εμείς οι άνθρωποι δεν ψάξαμε και ούτε θα ψάξουμε να βρούμε. Όσο λιγότερα ξέρουμε τόσο πιο ασφαλείς και πιο βολεμένοι είμαστε. Δε θα μπορούσαμε ποτέ να δεχτούμε το μέγεθος των σημαντικών γεγονότων που υπήρχαν και υπάρχουν γύρω μας.

Έχετε αναρωτηθεί ποτέ, αν πριν ή μετά τον Ιησού υπήρχε κάποια άλλη ανώτερη δύναμη; Αν ναι, πώς έμεινε Εκείνος στην ιστορία; Μην αναρωτιέστε πολύ. Αυτό το βιβλίο είναι βασισμένο σε κάποιες πηγές, αλλά οι άλλες, οι βασικές και οι σημαντικές, δεν βρίσκονται εδώ και ίσως ποτέ να μην τις μάθουμε. Οπότε, λοιπόν, επέλεξα να φτιάξω μια ιστορία.

Λίγο πολύ, όλοι γνωρίζουμε ότι ο Θεός έφτιαξε τους Ελοχίμ (1 κατηγορία αγγέλων) και κατόπιν τον Αδάμ και την Εύα. Βέβαια, όχι μόνο αυτούς τους δύο. Πριν ξεκινήσει –ή μάλλον πριν τελειώσει– με αυτούς, είχε φτιάξει τη Λίλιθ. Αυτή ήταν η πρώτη γυναίκα, αλλά επειδή διέθετε πολύ μεγάλο εγωισμό, ήταν και ο λόγος που εκδιώχτηκε. Έπειτα, κάποιοι Ελοχίμ ζευγάρωσαν με το ανθρώπινο γένος, μετατράπηκαν σε Νεφελίμ, οι εκπέσοντες άγγελοι, οι οποίοι διαχωρίστηκαν και οριστικοποιήθηκαν σε δεκαεφτά (17) γένη.

Αρχηγός αυτών ήταν ο Αρχάγγελος Σαμαέλ ή Σατανηέλ, που το όνομά του πλέον έχει ξεχαστεί και έχει μετατραπεί σε σατανάς ή διάβολος, αφού όπου πηγαίνει σπέρνει το κακό. Δεν μπόρεσε, λοιπόν, να δεχτεί ότι ο Θεός ήθελε να εξισώσει τον άνθρωπο με τους Ελοχίμ και γι ́ αυτό του εναντιώθηκε, αλλά κατάφερε και κράτησε την αγγελική του κυριαρχία, με τη μόνη διαφορά ότιήταν πλέον δαίμονας.

Έπειτα από αυτούς δημιουργήθηκαν οι θεοί του Ολύμπου. Κι εκείνοι ήρθαν με σκοπό να μας προετοιμάσουν για τον αληθινό Θεό, όμως κι εκείνοι απέτυχαν, καθώς και οι ίδιοι επέλεξαν να ζευγαρώσουν με το ανθρώπινο γένος. Πρώτος και πιο γνωστός απ’ όλους ο Δίας. Όμως αυτό θα το αναλύσουμε άλλη φορά σε κάποιο άλλο βιβλίο.

Όπως βλέπετε, η ιστορία μας ξεκινάει από πολύ παλιά και δεν τελειώνει κάπου. Όμως, μέσα από αυτά τα γεγονότα δημιουργήθηκε μια ιστορική μυθοπλασία με μοναδικό και παντοτινό σκοπό την αγάπη. Εκεί, λοιπόν, που θα μιλάμε για κάποια αληθινά γεγονότα, κάπου εκεί θα υπάρχει και η αγάπη των δυο πρωταγωνιστών, της Ιβάννα και του Άραμης, οι οποίοι –όπως θα δείτε στη συνέχεια– μιλάνε και οι δύο σε πρώτο πρόσωπο.

Αφεθείτε στον έρωτα και στην αγάπη που θα μπορούσε να προσφέρει μόνο εκείνος που θα θυσίαζε τα πάντα για σένα!

Μπορεί, άραγε, ένας άγγελος κι ένας δαίμονας να είναι μαζί;