Skip to main content

Ελένη Μάναλη – «Ακούσματα Φωτός» στην Αίθουσα Τέχνης Αθηνών

Στην Αίθουσα Τέχνης Αθηνών εγκαινιάζεται η πρώτη ατομική έκθεση της Ελένης Μάναλη με τίτλο: « ακούσματα φωτός » την Πέμπτη 5 Οκτωβρίου 2023.

Μέσα από μια “ένωση” Ζωγραφικής και ψηφιδωτού, τα έργα της Ελένης Μάναλη, αποτελούν “μεταιχμιακές συνθέσεις ανάμεσα στο πεπερασμένο και το άπειρο”, όπως χαρακτηριστικά αναφέρει στο κείμενο που συνοδεύει τον κατάλογο της έκθεσης ο ιστορικός τέχνης Κωνσταντίνος Θ. Σπυρόπουλος, προσθέτοντας:

“Η ίδια, προικισμένη με το χάρισμα μιας λεπταίσθητης πνευματικής ευαισθησίας, αποδίδει με ιερή λαμπρότητα κοσμογονικές εικόνες που εκδηλώνονται μέσα από το φως· ένα ανέσπερο φως, λειτουργικός φορέας όχι μόνο μιας άκτιστης ενέργειας, αλλά και της ακατάλυτης δημιουργικής αρχής του σύμπαντος από την οποία πηγάζουν τα πάντα. Η καλλιτέχνις με τα έργα της διεισδύει απόκρυφα στους μυστικούς ‘χώρους’ της ύπαρξης και πυρώνει τις ψυχές όσων τα αντικρίζουν με τη διαυγή φλόγα του Θείου Πνεύματος.”

Διάρκεια έκθεσης : 5 Οκτωβρίου έως 4 Νοεμβρίου 2023

Η Ελένη Μάναλη γεννήθηκε στον Πειραιά. Είναι ζωγράφος, ψηφιδογράφος, μέλος του εικαστικού επιμελητηρίου Ελλάδος και ειδική Παιδαγωγός. Σπούδασε αρχικά Γραφικές Τέχνες, στην σχολή γραφικών τεχνών και καλλιτεχνικών σπουδών στην Αθήνα, με ειδικότητα στην καλλιτεχνική βιβλιοδεσία.

Το 2019 αποφοίτησε με Άριστα από την Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών της Αθήνας από το τμήμα Εικαστικών τεχνών με καθηγητές τον κ. Γ. Χαρβαλιά στην ζωγραφική και την κα. Δ. Αγγελίδου στο ψηφιδωτό, τα ειδικά μαθήματα σχεδίου με τον κ. Γ. Καζάζη, την Διδασκαλία της τέχνης στην Δευτεροβάθμια εκπαίδευση, στην κατεύθυνση της ζωγραφικής όπου της απονεμήθηκε ο ενιαίος και αδιάσπαστος τίτλος σπουδών Μεταπτυχιακού επιπέδου (Intergrade Master) στην ειδικότητα των εικαστικών τεχνών. Ασχολείται με την ζωγραφική και το ψηφιδωτό. Έργα της βρίσκονται στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Ζεί και εργάζεται στην Αθήνα