Skip to main content

«Τσέχες και Ελληνίδες Ηρωίδες» στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης

Έκθεση με τίτλο «Τσέχες και Ελληνίδες Ηρωίδες» παρουσιάζεται στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης [Πειραιώς 206, Ταύρος].

Η έκθεση, που θα διαρκέσει έως τις 30 Οκτωβρίου, παρουσιάζει προσωπικότητες που αποτελούν πρέσβειρες – η κάθε μια στον τομέα της – για την ιστορία της Τσεχίας και της Ελλάδας και συνδιαλέγονται με επιτυχία με την αγωνία της αληθινής αξίας των πραγμάτων.

Διατρέχοντας κανείς την ιστορία των δύο χωρών, συναντά πληθώρα πνευματικών γυναικών που δίνουν το παράδειγμα και το έναυσμα για διεξόδους σε μεγαλύτερες εικόνες και ιδέες, και στο σύνολό τους διαμορφώνουν το πνεύμα του τόπου τους.  Η έκθεση είναι αποτέλεσμα της πρωτοβουλίας του Τσεχικού Κέντρου Αθήνας και της δημιουργικής συνεργασίας φοιτητών της Σχολής Ντιζάιν και Τέχνης του Λάντισλαβ Σούτναρ, Πανεπιστήμιο της Δυτικής Βοημίας, Πίλσεν (Σούτναρκα) και φοιτητών του Τμήματος Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών – Σχολή Καλών Τεχνών, Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας.

Παρουσιάζονται εξήντα συνολικά εικαστικά έργα. Τριάντα πορτραίτα σημαντικών γυναικών της Τσεχίας και ισάριθμα από την Ελλάδα. Στις πολυάριθμες ομάδες εργασίας των δύο Σχολών, οι φοιτητές/τριες, και οι καθηγητές/τριές τους  μελέτησαν, ανέτρεξαν και συνδιαμορφώσαν τα πορτραίτα των Ηρωίδων Γυναικών που παρουσιάζονται. Αναζήτησαν την δημιουργικότερη εικαστική  έκφραση για την κάθε προσωπικότητα, γιόρτασαν με αυτόν τον τρόπο τους θριάμβους τους, κατανοήσαν τα  κατορθώματά τους, τιμήσαν την προσήλωση και απόδωσαν με την εργασία τους ευγνωμοσύνη.

Ποιες γυναίκες θεωρούν οι ίδιοι οι φοιτητές πρότυπα; Ποιες θαυμάζουν και θεωρούν ηρωίδες;

Το πρόγραμμα της βραδιάς των εγκαινίων θα εμπλουτίσει η σύντομη μουσική παρέμβαση του DUO ARIOSO, Σοφία Μαυρογενίδου (φλάουτο), Αριστείδης Χατζησταύρου (κιθάρα).

Ώρες Λειτουργίας: Καθημερινά 18.00 – 22.00
Είσοδος Ελεύθερη