Skip to main content

Τσαρούχης, Φασιανός, Ακριθάκης, Κόντογλου: Διαδικτυακή δημοπρασία Νεοελληνικής Τέχνης

Β. Σπεράντζας, Χωρίς τίτλο, μικτή τεχνική σε χαρτί

Με τη Φθινοπωρινή δημοπρασία Νεοελληνικής Τέχνης που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 27 Σεπτεμβρίου, στις 6 το απόγευμα, σηματοδοτείται δυναμικά η έναρξη της νέας σεζόν για τον Οίκο δημοπρασιών Vergos.

Μία ακόμη δημοπρασία έρχεται να προστεθεί στην ήδη επιτυχημένη κατηγορία εποχιακών διαδικτυακών δημοπρασιών, που χαρακτηρίζονται για τις ιδιαίτερα προσιτές τιμές εκτίμησης των έργων που δημοπρατούνται.

Φασιανός, Καλή ψαριά (Ε.Α.), ζωγραφισμένο χαρτόνι, 43 x 29 με το plexiglass

Για τους λόγους που οδήγησαν στην επιτυχημένη πορεία των διαδικτυακών αυτών δημοπρασιών, ο Ανδρέας Βέργος, Managing Director του ιστορικού Οίκου, αναφέρει αποκλειστικά στη «Ν»:

Ανδρέας Βέργος

«Οι δημοπρασίες έργων τέχνης σε προσιτές τιμές ήταν μία προσδοκία του φιλότεχνου κοινού από τον Οίκο, που πολλές φορές εκφραζόταν και κατά τη διάρκεια των προσωπικών μας επαφών με τους λάτρεις της τέχνης.  Αυτήν την ουσιαστική ανάγκη για πρόσβαση στην νεοελληνική Τέχνη, ήρθε να καλύψει η συγκεκριμένη κατηγορία δημοπρασιών. Σε κάθε λοιπόν εποχιακή δημοπρασία, όπως η Φθινοπωρινή, συγκεντρώνουμε έργα νεοελληνικής τέχνης και γλυπτικής που ξεχωρίζουν για την καλλιτεχνική και επενδυτική τους αξία, όπως άλλωστε όλα τα είδη που δημοπρατούμε. Βασιζόμενοι στην μακρά εμπειρία και γνώση του χώρου, παρουσιάσαμε μία φρέσκια προσέγγιση στην ελληνική δευτερογενή αγορά τέχνης: πρωτότυπα έργα καταξιωμένων καλλιτεχνών, σε ιδιαίτερα προσιτές τιμές. Επιπλέον, η ευκολία συμμετοχής στη δημοπρασία που προσφέρει το διαδίκτυο, βοήθησε το κοινό να εξοικειωθεί ακόμη περισσότερο με τη διαδικασία της δημοπρασίας. Αυτός ο  δυνατός συνδυασμός, έκανε εφικτή την απόκτηση έργων σε ένα πολύ διευρυμένο κοινό,  καθιστώντας παράλληλα τη συγκεκριμένη κατηγορία δημοπρασιών, μία από τις πλέον επιτυχημένες για τον Οίκο μας».

Ν. Νικολάου, Πορτρέτο γυναίκας, υδατογραφία σε χαρτί

Οι γυναικείες φιγούρες έχουν την τιμητική τους

Με τιμές εκκίνησης από 200€, ο Οίκος προσφέρει σε όλους τη δυνατότητα απόκτησης επιλεγμένων έργων τέχνης. Πίνακες ζωγραφικής, υδατογραφίες, προσχέδια σκηνικών και κοστουμιών θεατρικών παραστάσεων, σκίτσα, γλυπτά και διακοσμητικά αντικείμενα φέρουν τις υπογραφές καταξιωμένων δημιουργών όπως οι: Α. Φασιανός, Α. Ακριθάκης, Β. Σπεράντζας, Γ. Σκλάβος, Γ. Κόττης, Γ. Ζογγολόπουλος, Δ. Μυταράς, Δ. Διαμαντόπουλος, Εδ. Σακαγιάν. Θ. Τσίγκος, Κ. Κατζουράκης, Τ. Μαντζαβίνος, Μ. Χάρος, Μ. Πωπ, Takis, Τζ. Χριστοφόρου, Pavlos όπως και Γ. Τσαρούχης, Ν. Χατζηκυριάκος Γκίκας και Φ. Κόντογλου, μεταξύ άλλων.

Γ. Τσαρούχης, Μπαλαρίνα, υδατογραφία σε χαρτί

Στις 144 δημιουργίες που περιλαμβάνονται στη δημοπρασία, οι γυναικείες φιγούρες έχουν την τιμητική τους. Παράλληλα, τοπία εμπνευσμένα από τη φύση, την ελληνική εξοχή και τη θάλασσα, στιγμιότυπα της σύγχρονης ζωής, θέματα από την ελληνική λαογραφική και θρησκευτική παράδοση καθώς και ξεχωριστές προσωπογραφίες έρχονται να εμπλουτίσουν τις θεματικές.

Φώτης Κόντογλου, Πορτρέτο κοριτσιού, υδατογραφία σε χαρτί

Η δημοπρασία θα προβληθεί ζωντανά από την ιστοσελίδα του Οίκου (www.vergosauctions.com) και οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να συμμετέχουν διαδικτυακά, όπως επίσης μέσω γραπτής ή/και τηλεφωνικής προσφοράς.