Skip to main content

Στο «σφυρί» πρωτότυπο σκίτσο του Winnie the Pooh

Πρωτότυπο σκίτσο του Γουίνι, (Winnie the Pooh) πρωταγωνιστή παιδικών βιβλίων και ταινιών κινουμένων σχεδίων που ήταν κρυμμένο σε ένα κελάρι, τυλιγμένο σε πετσέτα τσαγιού και ξεχασμένο στο πίσω μέρος ενός συρταριού ανακαλύφθηκε πρόσφατα και θα πωληθεί σε δημοπρασία.

Σύμφωνα με τον Οίκο δημοπρασιών, Dominic Winter Auctioneers, που είναι υπεύθυνος για την πώληση, το ασπρόμαυρο σκίτσο μπορεί να είναι το τελευταίο αντίγραφο που ο εικονογράφος Έρνεστ Χάουαρντ Σέπαρντ, δημιούργησε με τον συγκεκριμένο χαρακτήρα και ένα από τα τελευταία σχέδια στο πρώτο βιβλίο του Άλαν Αλεξάντερ Μιλν «Winnie-the-Pooh».

Ο Σέπαρντ σχεδίασε την εικόνα σε μια μικρή κάρτα 8,90 επί 16,50 εκατοστών όταν ήταν 79 ετών. Η κάρτα χρονολογείται από το 1958, δηλαδή πάνω από τρεις δεκαετίες μετά την κυκλοφορία του βιβλίου το 1926.

Το σκίτσο ανακαλύφθηκε μόλις πρόσφατα μετά από επικοινωνία Βρετανών δημοπρατών που ήθελαν να εκτιμήσουν την περιουσία του Κρίστοφερ Φόιλ, εγγονού του Γουίλιαμ Φόιλ, ο οποίος ήταν συνιδρυτής του βρετανικού Οίκου βιβλίων Foyles.

Η τιμή που εκτιμάται πως θα πιάσει ο Γουίνι το Αρκουδάκι είναι μεταξύ 23.000 και 35.000 ευρώ.

Ο Chris Albury, εκτιμητής στο Dominic Winter Auctioneers, δήλωσε ότι το σχέδιο βρέθηκε από τη χήρα του Κρίστοφερ Φόιλ, Κάθριν – αλλά όχι στη βιβλιοθήκη.

«Το σχέδιο βρέθηκε τυλιγμένο σε μια πετσέτα τσαγιού στο πίσω μέρος ενός συρταριού σε ένα κελάρι», ανέφερε ο ίδιος, προσθέτοντας ότι ήταν σε μια φτηνή κορνίζα με ταινία γύρω από το τζάμι. «Είχε ξεχαστεί και δεν είχε αγαπηθεί», επισήμανε.

Κατά τον ίδιο, το σκίτσο αξίζει δεκάδες χιλιάδες λίρες και αναμένεται να προσελκύσει το ενδιαφέρον συλλεκτών από όλο τον κόσμο όταν βγει στο σφυρί στις 27 Σεπτεμβρίου.