Skip to main content

Σπουδαία διάκριση για το Αρχαιολογικό Μουσείο Πέλλας

Με το βραβείο επισκεπτών «Traveller’s Choice Award» του Tripadvisor βραβεύτηκε για το 2020 το Αρχαιολογικό Μουσείο Πέλλας.  

Πρόκειται για ένα βραβείο που δίνεται σε επιχειρήσεις, επισκέψιμους χώρους, αξιοθέατα, μνημεία κ.λπ., τα οποία λαμβάνουν με συνέπεια εξαιρετικές κριτικές από ταξιδιώτες και κατατάσσονται εντός του κορυφαίου 10% των προτάσεων του Tripadvisor.  

«Ιδιαίτερα αυτή τη χρονιά, λόγω της πανδημίας, η διάκριση από το Tripadvisor είναι σπουδαία για όλους εμάς και έρχεται να επιβραβεύσει την τεράστια προσπάθεια που γίνεται από όλο το προσωπικό. Αξίζουν συγχαρητήρια σε όλους τους εργαζόμενους, ιδιαίτερα στους φύλακες και στους ανθρώπους της καθαριότητας», ανέφερε η προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Πέλλας, Ελισάβετ Τσιγαρίδα.  

Στην αρχή της θερινής περιόδου, η εικόνα στο Μουσείο της Πέλλας, όπως και σε όλα τα Μουσεία -όχι μόνο της Ελλάδας αλλά και του κόσμου ευρύτερα- «ήταν αποκαρδιωτική», εξήγησε η κα Τσιγαρίδα. Οι επισκέπτες, όμως, σταδιακά όχι μόνο άρχισαν να αυξάνονται, αλλά έδιναν και συγχαρητήρια στο προσωπικό για την άρτια τήρηση των μέτρων ασφαλείας για την προστασία από την Covid-19.  

«Θέλαμε ο κόσμος να αισθάνεται ασφαλής. Είναι μια χρονιά ιδιαίτερα επιβαρυμένη, αλλά αποφασίσαμε να μην το βάλουμε κάτω», σημείωσε η προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Πέλλας.

Το Μουσείο και τα εκθέματά του

Το Μουσείο της Πέλλας βρίσκεται στο βορειοανατολικό τμήμα του αρχαιολογικού χώρου, σε άμεση γειτνίαση με τον σύγχρονο οικισμό της Πέλλας ανατολικά.

Στο Μουσείο, όπου καταλήγει ο επισκέπτης μετά την περιήγησή του στον αρχαιολογικό χώρο, μπορεί να ανασυνθέσει τα αρχαιολογικά στοιχεία που του παρείχαν τα μνημεία και να κατανοήσει τις ποικίλες πτυχές της καθημερινής, αλλά και της δημόσιας ζωής της μακεδονικής πρωτεύουσας.

Γι’ αυτό και οι θεματικές ενότητες της έκθεσης του Μουσείου εναρμονίζονται με τους ανασκαφικούς τομείς του χώρου, χωρίς να είναι αποκομμένες η μία από την άλλη. Καθώς είναι χωροθετημένες σε διαφορετικά επίπεδα, που παραπέμπουν στο εδαφικό ανάγλυφο της περιοχής, εξασφαλίζεται μια συνεχής οπτική επαφή με όλες σχεδόν τις θεματικές ενότητες, αλλά και τον ίδιο τον αρχαιολογικό χώρο, μέσα από τα μικρά παράθυρα του κτηρίου.

naftemporiki.gr