Skip to main content

Eagles of Death Metal: Οι επιζώντες του Μπατακλάν στην Αθήνα για μια συναυλία

Οι Eagles of Death Metal, το συγκρότημα που βρισκόταν στη σκηνή του Μπατακλάν, του θεάτρου που δέχτηκε την τρομοκρατική επίθεση στο Παρίσι τον περασμένο Νοέμβριο, θα βρεθεί στη χώρα μας την Τετάρτη 7 Σεπτεμβρίου, στις 10 το βράδυ, για μια συναυλία στον χώρο Piraeus Academy [Πειραιώς 117, Αθήνα].

Οι Jesse Hughes και Joss Homme συναντήθηκαν το 1998 για να ιδρύσουν τους Eagles of Death Metal. Alternative, garage, blues, desert, μα πάνω από όλα rock,  η μουσική τούς έδωσε τον χώρο να εκφράσουν τις καλλιτεχνικές αρετές και το δηλητηριώδες χιούμορ τους.

«Peace, Love, Death Metal» (2004), «Death by Sexy» (2006) και «Heart On» (2008) απέδειξαν τη μουσική σχιζοφρένεια των δύο βασικών μελών του συγκροτήματος, ενώ ο τελευταίος τους δίσκος, με τίτλο «Zipper Down» (2015), συνεχίζει να κατακτά τα charts.

Το όνομα της μπάντας είναι ειρωνικό καθώς δεν παίζει death metal αλλά ένα εκρηκτικό rock με επιρροές από alternative, garage, blues και desert, που τους έχει καθιερώσει στη διεθνή rock σκηνή.

Στη συναυλία της Αθήνας αναμένεται να ακουστούν οι μεγαλύτερες επιτυχίες τους. Επόμενος σταθμός της περιοδείας τους είναι η Βαρκελώνη στις 10 Σεπτεμβρίου.