Skip to main content

David Bowie: Η διαθήκη του «Λευκού Δούκα»

Περίπου 100 εκατομμύρια δολάρια άφησε στη σύζυγο και τα δύο παιδιά του ο θρύλος της μουσικής David Bowie, ο οποίος πέθανε στις 10 Ιανουαρίου.

Ο τραγουδιστής άφησε το σπίτι στο Soho, όπου έμενε με την σύζυγό του  Iman, σε εκείνη, όπως και τη μισή περιουσία του. Ο γιος του από προηγούμενο γάμο, Duncan Jones, παίρνει το 25% της περιουσίας του, ενώ το ίδιο ποσοστό θα πάρει και η κόρη του Alexandria, όπως και ένα εξοχικό της οικογένειας στο Ulster County.

Ο Bowie άφησε ακόμη δύο εκατομμύρια δολάρια στην επί χρόνια προσωπική βοηθό του, Corinne Schwab, όπως και μετοχές που κατείχε από την εταιρεία «Oppossum» και ένα εκατομμύριο δολάρια στην Marion Skene, τη νταντά της κόρης του.

Ο «Λευκός Δούκας», που άφησε την τελευταία του πνοή στα 69 του, είχε ετοιμάσει τη διαθήκη του από το 2004. Σε αυτή αναφέρει πως αν δεν είναι πρακτικά δυνατή η αποτέφρωσή του στο Bali, με την παραδοσιακή ιεροτελεστία των Βουδιστών, τότε και πάλι να αποτεφρωθεί αλλού και η τέφρα του να σκορπιστεί εκεί. Σύμφωνα με το πιστοποιητικό θανάτου του, το πρώτο μέρος της επιθυμίας του εκπληρώθηκε στις 12 Ιανουαρίου, στο New Jersey.

naftemporiki.gr