Skip to main content

Η ΠΕΥΦΑ καταγγέλλει την απόλυση αρχαιοφυλάκων αορίστου χρόνου

Η Πανελλήνια Ένωση Υπαλλήλων Φύλαξης Αρχαιοτήτων (ΠΕΥΦΑ), με ανακοίνωσή της, καταγγέλλει την απόφαση της απόλυσης πέντε αρχαιοφυλάκων αορίστου χρόνου, τονίζοντας πως θα συγκαλέσει άμεσα Έκτακτη Εκτελεστική Γραμματεία για να αποφασίσει περαιτέρω ενέργειες.

Η ανακοίνωση

Η ΠΕΥΦΑ καταγγέλλει  με αγανάκτηση την ανάλγητη απόφαση της απόλυσης πέντε αρχαιοφυλάκων αορίστου χρόνου, οι οποίοι εργαζόντουσαν συνεχώς επί 15ετία. Πέντε εργαζόμενοι με τις οικογένειές τους, χωρίς να έχουν υποπέσει σε πειθαρχικό αδίκημα, χωρίς να έχουν κάνει χρήση πλαστών εγγράφων, βρίσκονται ξαφνικά στον δρόμο της απόγνωσης και της απελπισίας.

Ό,τι δεν «κατάφεραν» οι προηγούμενες κυβερνήσεις, το «κατάφερε» η σημερινή  κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ.

Η ΠΕΥΦΑ ζητά:

1.            Την άμεση ανάκληση της απόλυσης των πέντε αρχαιοφυλάκων

2.            Δημόσια δέσμευση της υπουργού Πολιτισμού για τη συνέχιση λειτουργίας του Βρεφονηπιακού Σταθμού και τη διασφάλιση εργασίας  όλων  των υπαλλήλων του Ταμείου Αλληλοβοηθείας.

3.            Την ανάκληση της «καρατόμησης» του Διευθυντή του Ταμείου Αλληλοβοηθείας και την τοποθέτηση νέου κομματικού Διευθυντή. 

4.            Την ανάκληση της κομματικής- συνδικαλιστικής  δίωξης Μέλους της Εκτελεστικής Γραμματείας της ΠΟΕΥΠΠΟ,  ο οποίος για ένα πειθαρχικό παράπτωμα όπου είχε τιμωρηθεί πριν 10 χρόνια, εγκαλείται ξαφνικά να απολογηθεί σε Δευτεροβάθμιο Πειθαρχικό Όργανο.

Καλούμε όλους τους Αρχαιοφύλακες στα Μουσεία και Αρχαιολογικούς Χώρους όλης της Χώρας να είναι έτοιμοι να αποδείξουμε την αλληλεγγύη μας στους πέντε απολυμένους συναδέλφους μας και όλοι μαζί να πετύχουμε την ανάκληση αυτής της απόφασης.

Η ΠΕΥΦΑ θα συγκαλέσει άμεσα Έκτακτη Εκτελεστική Γραμματεία για να αποφασίσει περαιτέρω ενέργειες.

naftemporiki.gr