Skip to main content

Παγκόσμια μουσική συνύπαρξη στο 7ο Samos Young Artists Festival

«Η επικοινωνία και η ανταλλαγή πολιτιστικών μηνυμάτων μεταξύ  καλλιτεχνών από διαφορετικές χώρες μπορεί να δημιουργήσει μια νέα μουσική γλώσσα». Με αυτό το σκεπτικό, ξεκίνησαν, το 2010, οι ιδρυτές του το Samos Young Artists Festival, και συνεχίζουν δυναμικά και αυτήν τη χρονιά, με πάνω από 17 μουσικούς από περισσότερες από 10 χώρες.

Καθώς «η μουσική ταξιδεύει πάνω από τα κύματα», με την παγκόσμια γλώσσα της που δε γνωρίζει σύνορα, το Samos Young Artists Festival, επιθυμώντας να συμβάλλει στην κατανόηση και την ενότητα των λαών ως μια πλατφόρμα δημιουργικής εργασίας, ανταλλαγής πολιτιστικών απόψεων και μουσικών διαλόγων, διοργανώνεται για 7η συνεχή χρονιά, στο κομβικό σημείο που ενώνει την Ευρώπη και την Ασία, στο Αρχαίο Θέατρο του Πυθαγορείου της Σάμου, από τις 7 έως και τις 13 Αυγούστου, στις 8.30 το βράδυ.

Και φέτος, το Ίδρυμα Schwarz προσκαλεί νέους ταλαντούχους διεθνείς καλλιτέχνες να περάσουν μία εβδομάδα στην Ελλάδα, στο ακριτικό νησί της Σάμου, σε μια καλλιτεχνική συνύπαρξη που έχει ως στόχο να συμβάλλει στην καλύτερη κατανόηση των λαών μέσω της Τέχνης.

Μεγάλα ονόματα της παγκόσμιας μουσικής σκηνής, αλλά και νέοι καλλιτέχνες από ολόκληρο τον κόσμο, που βρίσκονται στην αρχή μιας πολλά υποσχόμενης καριέρας, φέρνουν ήχους από όλο τον πλανήτη, σε ένα από τα πιο αξιόλογα Φεστιβάλ που πραγματοποιούνται στη χώρα μας.

Με καλλιτεχνικό διευθυντή και υπεύθυνο για την επιλογή του προγράμματος τον σπουδαίο Λευκορώσο βιολιστή Daniel Nodel, ο οποίος ζει και εργάζεται στη Γερμανία και είναι μέλος της Συμφωνικής Ορχήστρας της Βαυαρικής Ραδιοφωνίας, το Φεστιβάλ παρουσιάζει ένα ποικίλο πρόγραμμα μουσικής, που αποτελεί  μείγμα από διάφορα μουσικά στυλ και εποχές.

Πρόγραμμα Φεστιβάλ

Κυριακή 7 Αυγούστου

«Family clash»: με τους Alexej Gerassimez (τύμπανα), Nicolai Gerassimez (πιάνο) και Wassily Gerassimez (βιολοντσέλο).

Δευτέρα 8 Αυγούστου

«Journey to eternity»: ρεσιτάλ τραγουδιού αφιερωμένο στη μνήμη της Καθηγήτριας Στέλλας Ντουφεξή, με τις Ευμορφία Μεταξάκη (σοπράνο) και Ζωή Ζενιώδη (πιάνο).

Τρίτη 9 Αυγούστου

«Smile»: swing από τη Γαλλία, με τους Fiona Monbet (βιολί), Diego Imbert (κοντραμπάσο), Adrien Moignard (κιθάρα) και Pierre Cussac (ακορντεόν).

Τετάρτη 10 Αυγούστου

«Chamber music»: με τους Martin Klett (πιάνο), Josef Špaček (βιολί) και Dorukhan Doruk (βιολοντσέλο).

Πέμπτη 11 Αυγούστου

«In rythm»: μουσική Αμερικανών συνθετών για κλαρινέτο και πιάνο, με τους Sebastian Manz (κλαρινέτο, Γερμανία) και Martin Klett (πιάνο, Γερμανία).

Παρασκευή 12 Αυγούστου

«Piano evening»: με τον Alexander Ullman (πιάνο).

Σάββατο 13 Αυγούστου

«Worldmusic»: με τους Guy Mintus (πιάνο), Yinon Muallem (κρουστά), Derya Turkan (πολίτικη λύρα), Ευγένιο Βούλγαρη (τοξωτός ταμπουράς).

Πληροφορίες
Αρχαίο Θέατρο Πυθαγoρείου: Σάμος. Τιμές εισιτηρίων: 5 ευρώ, παιδιά – φοιτητές – άνεργοι: δωρεάν.

naftemporiki.gr