Skip to main content

Λ. Κονιόρδου: Οι Κυκλάδες αποτελούν κομβικό σημείο της πολιτικής του ΥΠΠΟΑ

Οι Κυκλάδες αποτελούν κομβικό σημείο της πολιτικής του υπουργείου Πολιτισμού, επεσήμανε στην ομιλία τη, στο 15ο Αναπτυξιακό συνέδριο που πραγματοποιείται στο νησί της Σύρου, η υπουργός Πολιτισμού Λυδία Κονιόρδου τονίζοντας ότι τα νησιά διαμορφώνουν την ελληνική ταυτότητα και αποτελούν το παράθυρο της χώρας στον έξω κόσμο.

Η κα Κονιόρδου εξήρε τη συνεργασία του υπουργείου Πολιτισμού με το υπουργείο Τουρισμού επισημαίνοντας ότι ο πολιτισμός αποτελεί την πυξίδα. Αναφερόμενη στις αρχαιότητες που υπάρχουν στα νησιά των Κυκλάδων τις χαρακτήρισε εμβληματικές ενώ προέβη και σε ανάλυση των αξόνων πολιτικής του υπουργείου, που είναι ο χώρος και ο χρόνος, η συλλογικότητα, η ποικιλομορφία και η βιώσιμη ανάπτυξη.

Η υπουργός Πολιτισμού αναφέρθηκε αναλυτικά στα έργα που βρίσκονται σε εξέλιξη και που προγραμματίζονται να γίνουν το επόμενο χρονικό διάστημα επισημαίνοντας ότι οι αρχαιότητες των Κυκλάδων έχουν εμβληματικό χαρακτήρα και θα πρέπει να προστατευτούν αλλά και να αναδειχθούν.

«Κάθε Κυκλαδονήσι θα πρέπει να διαθέτει την κιβωτό της ιστορίας του» τόνισε χαρακτηριστικά η κα Κονιόρδου τονίζοντας ότι οι μουσειακές υποδομές των Κυκλάδων ανασχεδιάζονται για να λειτουργήσουν ως κόμβοι.

«Ο πολιτισμός δεν είναι πολυτέλεια και αποτελεί καθοριστικό παράγοντα στην πορεία ανάπτυξης» τόνισε η κα Κονιόρδου ολοκληρώνοντας την ομιλία της.