Skip to main content

Κική Δημουλά: Επίτιμη διδάκτορας της Θεολογικής Σχολής του ΑΠΘ

Με απόφαση του Τμήματος Θεολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ), απονέμεται ο τίτλος του επίτιμου διδάκτορα στην ποιήτρια Κική Δημουλά.

Η τελετή αναγόρευσης (ύστερα από αλλεπάλληλες αναβολές) ορίστηκε τελικά για την επόμενη Τετάρτη, 20 Μαΐου, και θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα τελετών της παλαιάς Φιλοσοφικής Σχολής του ΑΠΘ, στις 7 το απόγευμα. Στην αντιφώνησή της, η τιμώμενη ποιήτρια θα μιλήσει, με θέμα: «Η πλάνη».

Μέλος της Ακαδημίας Αθηνών από το 2002 (και η τρίτη γυναίκα στην ιστορία της Ακαδημίας), κάτοχος του Μεγαλόσταυρου του Τάγματος του Φοίνικος (ύψιστη πολιτειακή τιμή, η οποία της αποδόθηκε πέρυσι), η 84χρονη σήμερα (γεννήθηκε στην Αθήνα στις 6 Ιουνίου του 1931) Κική Δημουλά θα αναγορευθεί σε επίτιμη διδάκτορα της Θεολογίας επειδή: – σύμφωνα με το σκεπτικό της επιτιμοποίησης –  «την τέχνη των ποιητών υπηρετεί, τον ελληνικό λόγο έξοχα καλλιεργεί και προάγει και περί της Θεολογίας με ποιητικό τρόπο αναφέρεται – υπονοεί».

Τιμημένη σε σειρά κρατικών βραβείων ποίησης, η Κική Δημουλά είναι η πρώτη φορά που αναγορεύεται σε επίτιμη διδάκτορα τμήματος πανεπιστημιακής σχολής.

naftemporiki.gr