Skip to main content

Κέρινο ομοίωμα του Τραμπ απομακρύνθηκε από Μουσείο γιατί ο κόσμος το χτυπούσε

Κέρινο ομοίωμα του τέως Προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ απομακρύνθηκε από τον εκθεσιακό χώρο του Μουσείου κέρινων ομοιωμάτων του Louis Tussaud στο Σαν Αντόνιο του Τέξας, και μεταφέρθηκε σε αποθήκη… για δική του ασφάλεια.

Το Μουσείο, ένα υποκατάστημα της Ripley Entertainment Corp που ανήκει στην εγγονή της Marie Tussaud, φιλοξένησε το γλυπτό τα τελευταία τέσσερα χρόνια. Οι επισκέπτες του Μουσείου δεν αντιδρούσαν με μεγάλη ευπρέπεια στο ομοίωμα του Τραμπ και το γέμιζαν γρατζουνιές και βαθουλώματα από γροθιές.

Η διοίκηση του Μουσείου αποφάσισε να το απομακρύνει και ο Clay Stewart, περιφερειακός διευθυντής του Μουσείου, δήλωσε ότι έγιναν όλες οι προσπάθειες να το προστατεύσουν. Αρχικά το μετέφεραν στο μπροστινό λόμπι, έτσι ώστε η ασφάλεια να μπορεί να το παρακολουθεί καλύτερα, αλλά, ούτε αυτό εμπόδισε τους επισκέπτες να του προκαλούν φθορές.

Τον Οκτώβριο της περασμένης χρονιάς, το Μουσείο Madame Tussauds στο Βερολίνο πέταξε ομοίωμα του Τραμπ στα σκουπίδια, ως μέρος έκθεσης που είχε στόχο να καταγγείλει τις πολιτικές του, ενώ το Tussauds στο Λονδίνο ακολούθησε το παράδειγμά του και τον παρουσιάζει να φοράει ενδυμασία γκολφ μετά την ήττα του στις προεδρικές εκλογές.