Skip to main content

Εορταστική γυναικεία έναρξη για το «Let me know! Festival»

Με έναυσμα την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, τρεις κυρίες με τις μπάντες τους, η Katerine Duska, η Angelika Dusk και η Daphne And The Fuzz κάνουν την πρώτη δράση του φετινού «Let me know! Festival» γυναικεία υπόθεση, και μας μιλούν για τη ζωντανή τους εμφάνιση.

Το εκρηκτικό live, που θα ολοκληρωθεί με closing party, με τη Ladydust στα decks, θα πραγματοποιηθεί στο Death Disco, την Τρίτη 8 Μαρτίου, στις 9 το βράδυ.

Καθώς προετοιμάζονται, για να ανεβούν στη σκηνή, η Katerine Duska, η Angelika Dusk και η Daphne And The Fuzz μιλούν για τη βραδιά αυτή, για το θηλυκό στοιχείο και για τα επόμενα σχέδιά τους.

Τι θα παρουσιάσετε σε αυτή τη «γυναικεία» βραδιά;

K. D. «Θα παίξουμε όλα τα τραγούδια του νέου μου δίσκου, “Embodiment”, καθώς και διασκευές αγαπημένων τραγουδιών».

A. D. «Θα είναι μια ενδιαφέρουσα προσέγγιση για μένα, μιας και θα πω ακουστικά, μόνο με πιάνο, κάποια από τα κομμάτια του πρώτου μου δίσκου, “Marionette”. Ο δίσκος αυτός συνοψίζει τις δυσκολίες, που πέρασα προσωπικά, μέχρι να καταφέρω να κάνω αυτό που πάντα ήθελα, δηλαδή μουσική, γιατί πάντα έκανα αυτό που “έπρεπε”. Η χαρά μου είναι να ταυτιστεί το κοινό με τα τραγούδια μου, βρίσκοντας σε αυτά δικές του εμπειρίες και αντίστοιχες προσπάθειες».

D. A. T. F. «Μια πρώτη γεύση από τον πρώτο μας δίσκο, που θα κυκλοφορήσει στα μέσα Μαρτίου, από την Inner Ear».

Πόσο ισχυρή – καθοριστική είναι η δύναμη του θηλυκού στοιχείου στο κοσμικό – συμπαντικό γίγνεσθαι;

K. D. «Χωρίς θηλυκό στοιχείο, δεν θα υπήρχε ζωή. Δεν θα υπήρχε γέννηση, δεν θα υπήρχε δημιουργία. Χωρίς το θηλυκό στοιχείο, δεν θα υπήρχε το αρσενικό στοιχείο, αλλά ούτε το θηλυκό θα υπήρχε χωρίς το αρσενικό. Αγαπάμε και τα δύο φύλα και ο φεμινισμός δεν εφευρέθηκε για να τα χωρίσει. Μάχεται να τα φέρει ακόμα πιο κοντά, μέσω της ισότητας και μια ισονομίας που, σε μια ανδροκρατούμενη κοινωνία, δεν υπάρχει. Παλεύει για μια δικαιότερη κοινωνία, ισορροπημένη, χωρίς διακρίσεις, η οποία σέβεται και εκτιμά το θηλυκό, όσο το αρσενικό».

A. D. «Στο σύμπαν, δεν ξέρω, είναι λίγο πέραν των δυνάμεών μου, και των υπολοίπων γυναικών νομίζω! Αλλά στην καθημερινότητα και στη ζωή που ζούμε, θεωρώ ότι όλοι οι άνθρωποι είναι ίσοι, ανεξαρτήτως φύλου, φυλής, ηλικίας. Με λυπεί που μία στις επτά γυναίκες στην Ελλάδα υφίσταται ενδοοικογενειακή βία και που, σε άλλες χώρες, όπως σε αραβικές, τα πράγματα είναι πολύ χειρότερα. Όλοι έχουμε κάτι να πούμε όμως, ο καθένας με τον τρόπο του, μέσα από φιλανθρωπική δράση, μέσα από την τέχνη, το διαδίκτυο ή από απλές καθημερινές πράξεις, όπως το να βοηθήσεις έναν συνάνθρωπό σου. Και αυτό, πιστεύω, πρέπει να συνεχίσουμε να το κάνουμε».

D. A. T. F. «Χωρίς την αρμονική συνύπαρξη θηλυκού και αρσενικού, δεν μπορεί να υπάρξει ζωή. Δύο ίσες δυνάμεις που, χωρίς τη μία, δεν μπορεί να υπάρξει η άλλη».

Ποια είναι τα επόμενα καλλιτεχνικά σας σχέδια;

K. D. «Μια σειρά από εμφανίσεις, στα πλαίσια προώθησης του δίσκου, μαζί με βιντεοκλίπ».

A. D. «Αυτόν τον καιρό, γράφω το επόμενό μου άλμπουμ, που θα είναι πιο ροκ, καθώς απομακρύνομαι από τον ποπ ήχο. Είμαι σε μια διαδικασία ενδοσκόπησης και προσωπικής ανάλυσης, ώστε να βγει στη μουσική μου ακριβώς αυτό που είμαι. Ταξιδεύω στην Αγγλία, όπου συνεργάζομαι με παραγωγούς, δουλεύω τον ήχο της μπάντας μου εδώ στην Αθήνα και, φυσικά, δεν σταματώ τις live εμφανίσεις, που, για μένα, είναι κινητήρια δύναμη».

D. A. T. F. «Ανυπομονούμε για το release του δίσκου μας και ευελπιστούμε να κάνουμε όσα περισσότερα live μπορούμε μέσα σε αυτήν τη χρονιά, τόσο στην Αθήνα, όσο και στην υπόλοιπη Ελλάδα».

Πληροφορίες

Death Disco: Ωγύγου 16 & Λεπενιώτου – Ψυρρή. Οι πόρτες ανοίγουν στις 21.00. Είσοδος: 8 ευρώ, προπώληση στο viva.gr: 6 ευρώ.

Γιώργος Σ. Κουλουβάρης
[email protected]