Skip to main content

Πέθανε ο ποιητής Μιχαήλ Μήτρας

Ο ποιητής και πεζογράφος Μιχαήλ Μήτρας πέθανε ύστερα από παρατεταμένη ταλαιπωρία με την υγεία του, σε ηλικία 75 ετών.

Γεννημένος  το 1944 στον Βόλο, σπούδασε Νομικά στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και ραδιοσκηνοθεσία στο City Literary Institute του Λονδίνου όπου έζησε για 4 χρόνια. Εργάστηκε ως επιμελητής σύνταξης πολιτιστικών εκδόσεων και ως παραγωγός ραδιοφωνικών εκπομπών στο ελληνικό τμήμα του BBC (1979-1983) και στην Ελληνική Ραδιοφωνία  (1984-2003). Ασχολήθηκε με την οπτική ποίηση και ζωγραφική, με συμμετοχή σε ομαδικές εκθέσεις στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

Εργογραφία

Ποίηση
Το άλλοθι της περι-γραφής, Ιδιωτική έκδοση, 1976.Ασταθές πεδίο, Αιγόκερως, 1984
Η τελευταία εικόνα του κόσμου, Αιγόκερως, 1987
Η παράδοξη οικειότητα του αγνώστου, Δελφίνι, 1997
Διακριτικές μεταβολές, Απόπειρα, 2004

Πεζογραφία
Φανταστική νουβέλα, Ιδιωτική έκδοση, 1972
Αστική τοπιογραφία, Αιγόκερως, 1982
Αόριστες λεπτομέρειες, Απόπειρα, 1990
Μηχανή αναζήτησης, Νεφέλη, 2008

Ανακοίνωση της Εταιρείας Συγγραφέων

Με μεγάλη θλίψη πληροφορηθήκαμε τον θάνατο του ποιητή και ιδρυτικού μέλους της Εταιρείας μας, Μιχαήλ Μήτρα. Υπενθυμίζουμε ότι ύστερα από δική του πρόταση καθιερώθηκε στην Ελλάδα αλλά και διεθνώς η Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης, η οποία γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 21 Μαρτίου. H φετινή εκδήλωση της Εταιρείας Συγγραφέων για την Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης, που θα γίνει στις 22 Μαρτίου στο Πνευματικό Κέντρου του Δήμου Αθηναίων με τίτλο «Στο φως του Ομήρου», θα είναι αφιερωμένη στη μνήμη του.

 Συλλυπητήριο μήνυμα του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού

Τα συλλυπητήριά του εκφράζει το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού για τον θάνατο του ποιητή Μιχαήλ Μήτρα, σε ηλικία 75 ετών. Μετά από δική του πρόταση προς το διοικητικό συμβούλιο της Εταιρείας Συγγραφέων, το 1997, καθιερώθηκε στην Ελλάδα αλλά και διεθνώς η Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης, η οποία γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 21 Μαρτίου.

H φετινή εκδήλωση της Εταιρείας Συγγραφέων για την Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης, που θα γίνει στις 22 Μαρτίου στο Πνευματικό Κέντρου του Δήμου Αθηναίων με τίτλο «Στο φως του Ομήρου», θα είναι αφιερωμένη στη μνήμη του Μιχαήλ Μήτρα.